Politie Brabant-Noord

Politie Den Bosch treft drie hennepkwekerijen en cocaïne aan

's-Hertogenbosch, 10-03-2009

De politie heeft dinsdag drie hennepkwekerijen met in het totaal 477 planten ontmanteld. Verder zijn er 284 geknipte planten in een auto aangetroffen. In een woning op Orthen is cocaïne inbeslaggenomen, hierbij is een 33-jarige Bossche dealer aangehouden

Vanmorgen troffen agenten een kwekerij met 370 jonge hennepplanten in een woning 'Achter den Engelschen Pispot' aan. De kwekerij was verdeeld over twee verdiepingen en is ontmanteld. Medewerkers van Stadstoezicht zagen kort daarvoor dat er zakken met hennep in een auto werden geladen. De auto met de 284 geknipte hennepplanten, bestuurd door een 33-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch, kon in Vught op de Taalstraat worden aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De stroom werd illegaal afgetapt en de eigenaar van de woning kan een vordering van Essent tegemoet zien van 3500,=.

In een schuur bij een woning aan de Opaal troffen agenten vanmorgen een kwekerij met 99 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld, er bleek illegaal stroom te worden afgetapt. De 53-jarige bewoner en zijn 52-jarige vrouw zijn als verdachte gehoord. De man betaalde Essent direct de voorlopige vordering van 1500,= om zijn elektriciteitsmeter weer aangesloten te krijgen.

In een woning van een 34-jarige Bosschenaar aan de Rodenbachstraat zat een hennepkwekerij met acht grote planten. De kwekerij bevond zich op zolder. De bewoner was op het moment van de inval niet thuis en zal later worden gehoord.

Vanmiddag dachten agenten op Orthen een hennepkwekerij aan te treffen, dat bleek echter niet het geval. Wel troffen zij op een slaapkamer brokken en zakjes cocaïne aan. In het totaal ging het om ongeveer 35 gram. Verder zijn o.a. een grote hoeveelheid gripzakjes een weegschaaltje inbeslaggenomen. Omdat de politie er vanuit gaat dat de 33-jarige bewoner dealt, is ook een geldbedrag van bijna 1000,= inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.