Hewlett-Packard


AMSTELVEEN, 10 maart 2009 - HP kondigt nieuwe producten, oplossingen en diensten aan die organisaties helpen om kostenverlagingen op korte termijn te realiseren en tegelijkertijd een sterk technologisch fundament te leggen om straks sterker uit de economische neergang te komen. Centraal staat een verdere standaardisering en automatisering van processen, en de inzet van `flexible sourcing' options. Zodat de voor de business meest relevante projecten blijven draaien en de organisatie alleen betaalt voor de technologie die daadwerkelijk wordt gebruikt.

De voornaamste aankondigingen:


- StorageWorks EVA 6400 & 8400


- SAN Virtualization Services Platform (SVSP)


- Data Protector 6.1


- Nieuwe Consolidation & Virtualization services (kortere ROI)


- Application Management Services Portfolio


- Mulit-Tiered Hybrid Design Service


- EDS Enhanced Managed Services

"Succesvolle CIOs richten zich op zowel strategische kostenreducties als op het ondersteunen van groei op de lange termijn," zegt Ann Livermore, executive vice president, van HP Technology Solutions Group. "Het gaat niet om grotere uitgaven: de beste IT organisaties geven de helft meer uit aan technologie - als percentage van de omzet- dan een gemiddeld bedrijf . In plaats daarvan doen zij strategische investeringen. HP biedt een reeks aan oplossingen om organisaties te helpen sterker te zijn op het moment dat de economie herstelt."

Standaardisatie, optimalisatie en automatisering Nieuwe HP StorageWorks Storage-Area Network (SAN) Virtualization Solutions helpen klanten de bevoorrading, het management en optimalisatie van virtuele server- en storage-omgevingen te simplificeren. De nieuwe HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 and 8400 (EVA6400 and EVA8400) halveert de kosten van storage-administratie.(4)

De verbeterde HP SAN Virtualization Services Platform 2.1 (SVSP 2.1) is een network-based storage virtualizatie-oplossing die beschikbare storagecapaciteit vergroot. Het stroomlijnt storage-activiteiten door de tijd die nodig is voor migratie, replicatie, backup en het in productie brengen van nieuwe applicaties, te verminderen. Oplossingen zoals de SVSP 2.1 stellen klanten in staat om de aanschafkosten van storage te halveren, zo blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau IDC. (5)

Verbeterde HP Data Protector software en services bieden één dataprotectie oplossing voor alle fysieke en virtuele omgevingen. HP Data Protector is eenvoudig in gebruik, biedt een ruim aanbod van backup opties en ondersteunt deduplicatie en andere backup services. Dit is de meest uitgebreide protectie verkrijgbaar voor virtuele omgevingen en flexibele datareductie opties, waarmee tot 70% aan kosten wordt bespaard.(6)

Rangschik je technologie-investeringen
Als onderdeel van het Applications Management Services Non-HP site portfolio, biedt EDS, an HP company, klanten nu de mogelijkheid tot `tiered' service levels, hetgeen de kosten voor het draaien van minder kritische applicaties vermindert. Deze flexibele aanpak om diensten te managen, helpt de zakelijke waarde van applicaties te maximaliseren en onderhoudskosten voor applicaties tot wel 40% terug te brengen.(7)

Nieuwe Consolidation and Virtualization ROI services kunnen de verwachte besparingen en return on investment van technologieprojecten valideren. De risico's van lange besluittijd voor goedkeuring van projecten en implementatiecyclussen worden geminimaliseerd, zodat klanten zich sneller kunnen aanpassen aan de veranderende economie, en technologie-investeringen in lijn kunnen brengen met zakelijke groeidoelstellingen.

Multi-Tiered Hybrid Design is een nieuwe service die klanten helpt een heel datacenter faciliteit te ontwerpen, om de verschillende infrastructuren en beschikbaarheidvereisten van het bedrijf nog preciezer te kunnen weergeven. Vaak wordt een enterprise datacenter gebouwd naar een enkele specificatie om aan de allerhoogste eisen te voldoen ook al is dit niet voor alle systemen nodig. Met een "hybride" datacenter met twee (of meer) service levels, kunnen de kapitaalkosten van het datacenter met 15 tot 25 procent gereduceerd worden.(8)

Adopteer flexibele sourcing
Een uitgebreid pakket van EDS infrastructuur services helpt kosten te drukken en efficiëntie te creëren tegen voorspelbare prijzen. EDS' verbeterde Managed Services Non-HP site geeft klanten meer sourcing keuze en controle via een set van modulaire standaardpakketten die snelle implementatie en waarde voor klanten levert. Het aanbod betreft server en storage operations, service desk, flexible computing en managed messaging.

HP biedt ook flexibele financiering- en leaseopties via HP Financial Services. Een nieuwe HP white paper die deze maand is uitgebracht, toont hoe chief information officers hun chief financial officers kunnen helpen, juist in deze economisch moeilijke periode, door geavanceerde strategieën te kiezen zoals technologie lifecyclemanagement via leasing.

De rol van technologie tijdens economische teruggang Economische neergangen kunnen de kans verdubbelen dat de industrie-ranking van een bedrijf aanzienlijk verandert. De bedrijven die de top `quartile' bereiken tijdens een neergang, behouden meestal hun `market premium' voor een gemiddelde periode van drie jaar.(1)

Technologie speelt een belangrijke rol in het bepalen van het succes van een bedrijf voor, tijdens en na een economische teruggang. In een onderzoek uit 2007 geeft 99% van de ondervraagde chief executive officers aan dat technologie volledig bijdraagt aan het succes van hun bedrijf.(2) Ook geeft 38% van de ondervraagden van een nieuw wereldwijd onderzoek aan dat zij het huidige economische klimaat als een kans zien om technologieomgevingen te herstructureren.(3)

Aanvullende bronnen
Meer informatie over bovenstaand nieuws, inclusief een video van Ann Livermore, is beschikbaar in een online press kit via www.hp.com/go/BTeconomics2009.

Meer informatie over HP's nieuwe aanbod, inclusief ervaringen van klanten, is beschikbaar via www.hp.com/BTeconomics.

Over HP
HP is 's werelds grootste technologie concern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.