Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 maart 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten met inachtname van een 2-tal wijzigingen.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Opslag van tegels en een stuk afdak in de hoek van het weiland aan de Voetangelweg/Hoog en Groenland. Beslispunten: Aan betrokkene een dwangsom op te leggen van 100,- per week voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van het strijdig gebruik is voldaan, met een maximum van 1000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen en oprichten van een kleinschalig wooncentrum voor mensen met een beperking aan de Binnenweg 22 te Baambrugge. Beslispunten:
1. Voor te nemen voor dit bouwplan een projectbesluit te weigeren;
2. de raad onmiddellijk in kennis te stellen van dit voornemen; wanneer de raad binnen zes dagen geen gebruik maakt van zijn mogelijkheid het besluit aan zich te houden wordt het projectbesluit definitief geweigerd;
3. medewerking aan het bouwplan toe te zeggen door middel van inpassing in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied onder voorwaarden dat: a. ingestemd kan worden met een nog te leveren landschappelijk inpassingsplan; b. tussen de noordelijke sloot en de activiteiten een minimale open ruimte blijft van 15 meter met een landschappelijke inpassing; c. nog nader overleg wordt gepleegd over het aantal, plaatsing, type en hoogte van de lichtmasten ter voorkoming van lichthinder. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Uitvoeringsontwerp (UO) van de Broekzijdselaan als onderdeel van het Centrumplan Abcoude. Beslispunten:
1. Het UO van de Broekzijdselaan vast te stellen.
2. Dit besluit met bijbehorende stukken ter kennisneming naar de raad te sturen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Geneeskundig onderzoek i.h.k.v. afgifte Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). Beslispunten:
- Bij "eerste" aanvragen om een GPK wordt, indien beschikbaar/bruikbaar, een eerder/ander geneeskundig onderzoek met betrekking tot de handicap van aanvrager als geneeskundig onderzoek i.h.k.v. artikel 2, lid 1, van de Regeling gehandicaptenparkeerkaart beschouwd;
- In gevallen dat geen eerder/ander bruikbaar geneeskundig onderzoek beschikbaar is, worden de kosten van het alsdan in te stellen geneeskundig onderzoek i.h.k.v. de afgifte van een GPK voor rekening van de gemeente genomen, met dien verstande, dat bij een "negatief" keuringsresultaat (aanvrager voldoet niet aan de criteria), de kosten van de keuring onverkort voor rekening van de aanvrager komen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek om subsidie t.b.v. herhalingscursussen AED. Beslispunten: Besloten wordt tot de toekenning van een subsidie voor 2009 van 15,-- per cursist tot een maximum van 1.500,--. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanpassing Beleidsregel Jeugdsportsubsidie 2009. Beslispunten: De in de Beleidsregel Jeugdsportsubsidie 2009 in artikel 2, lid 1, opgenomen definitie van het begrip Jeugdlid wordt aangepast in die zin, dat de hier opgenomen leeftijdsgrens van 6 jaar wordt verlaagd naar 4 jaar. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Centrum Jeugd en Gezin. Beslispunten: Instemmen met de zeven beslispunten vermeld in dit advies B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Dorpshuis Baambrugge. Kennisnemen van: stand van zaken (ver-)nieuwbouw Dorpshuis Baambrugge. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. B&W heeft kennis genomen van informatie en heeft om nadere aanvullende informatie verzocht.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Leisurecentrum. Kennisnemen van: notitie inzake mogelijk alternatief voor Leisurecentrum en hierover een discussie te voeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 17 maart 2009. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 acer. Beslispunten: Op 28 januari 2009 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 esdoorn aan Angsteloord 65 te Abcoude. De boom geeft veel hinder voor buren en geeft last door misvorming in het gazon. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 12 februari 2009 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Kapvergunningaanvraag 1 notenboom. Beslispunten: Op 2 februari 2009 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 notenboom aan Gein-Noord 62 te Abcoude. De stam van de boom is rot en kan omvallen. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 12 februari 2009 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Kapvergunningaanvraag 1 kastanje. Beslispunten: Op 27 januari 2009 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 kastanje aan Hoogstraat 15 te Abcoude. De boom is ernstig ziek. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 12 februari 2009 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Kapvergunningaanvraag 1 kastanje. Beslispunten: Op 2 februari 2009 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 kastanje aan Rijksstraatweg 7 te Baambrugge. De boom is ernstig ziek en gedeeltelijk rot. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 12 februari 2009 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op achterdakvlak, Voordijk 7, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 2-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


6. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging in achtertuin, Molenweg 5, Abcoude. Beslispunten: Met toepassing van artikel 3.6.1c van de Wet ruimtelijke ordening binnenplanse ontheffing verlenen om het plaatsen van de tuinberging mogelijk te maken: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR van 12-3-2009, b. het ontwerp en bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie leggen, c. belanghebbenden in de gelegenheid stellen om een zienswijze in te dienen. Indien er geen zienswijzen worden ingediend kan de bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 2-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel oprichten van 2 nieuwe woningen, Gein-Zuid 57-58, Abcoude. Beslispunten: Verlenen van een hogere grenswaarde beschikking. Mandaatbesluit d.d. 5-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---