Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kindlint in de wijk Feijenoord

Rotterdam wil de stad kindvriendelijker maken. In de wijk Feijenoord gaan in dit kader projecten van start, die de buurten zichtbaar aantrekkelijker moeten maken voor kinderen en ouders.

Logo

Eén van de projecten gaat over verbetering van de verkeersveiligheid voor kinderen. SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving) brengt momenteel de mogelijkheden in kaart. Dit moet uiteindelijk leiden naar een zogenoemd kindlint: een route waarlangs kinderen zelfstandig, veilig én prettig naar opvang-, onderwijs- en vrijetijdsvoorzieningen kunnen lopen of fietsen.

Participatiedagen
Op maandag 9 en dinsdag 10 maart vinden participatiedagen plaats op de vier basisscholen in de wijk. Kinderen van deze scholen geven aan welke situaties en plekken ze gevaarlijk vinden en waar de risicos het grootst zijn. Ook ouders mogen op deze dagen meepraten. Hun mening telt zeker.

U kunt terecht op de volgende locaties:


- Maandag 9 maart, van 10.00 tot 11.00 uur, in de Heemskerkschool, Persoonshaven 85. Graag vooraf aanmelden bij de ouderconsulente, Gulay Batbay, te bereiken via g.batbay@heemskerkschool.nl of telefonisch via (010) 485 43 92.


- Dinsdag 10 maart, van 10.00 tot 11.00 uur, in de Groen van Prinstererschool, Nassauhaven 180.

Het bureau SOAB begeleidt de bijeenkomsten.