Gemeente Schiedam


Maart 2009

Wethouder Groene bezoekt wijkoverleggen

04 maart 2009

Wethouder Maarten Groene zal de komende weken alle wijkoverleggen bezoeken. Op 10 maart bezoekt hij als eerste het wijkoverleg Centrum. Meer informatie over de wijkoverleggen vindt u op deze gemeentepaginas.

Het college heeft wijkgericht werken als prioriteit benoemd in het college werkprogramma. Onder wijkgericht werken vallen onder andere de aanpak van problemen in de wijk en het bevorderen van de sociale cohesie in de wijk. Samen met bewoners en instellingen is de gemeente aan de slag gegaan in de wijken. Er is met name veel aandacht geweest voor sociale activiteiten en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, wat een groot aandachtspunt voor veel bewoners is. Belangrijk daarbij is het leveren van maatwerk per wijk.

Wijkgericht werken
Door het werken vanuit de wijk, kan de gemeente beter luisteren naar de bewoners en sneller inspelen op signalen uit de wijk. Daarnaast moet dit alles leiden tot een verbeterde communicatie naar de bewoners vanuit de gehele gemeente. Wethouder Groene wil graag met bewoners van gedachten wisselen om te kijken of deze werkwijze al geresulteerd heeft in positieve effecten voor de stad. De aankomende weken zal op de gemeentepagina aandacht besteed worden aan het onderwerp wijkgericht werken. Hierbij komen de volgende themas aan de orde: het beheer en onderhoud van het openbaar gebied, inzet van opbouwwerk in de gehele stad en de start van het vouchersysteem ter bevordering van bewonersinitiatieven.