Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 10 maart 2009

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef


---

Hoofdgast Christ Klep, docent en onderzoeker, is gespecialiseerd in militaire geschiedenis en defensievraagstukken. Hij schetst in het boek Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies een ontluisterend beeld van politici, ambtenaren en militairen die iedere vorm van verantwoordelijkheid voor het mislukken van vredesmissies weigeren en hun straatje schoonvegen.

In de rubriek Islamitische Canon vertelt ex-predikant en islamoloog Jan Slomp waarom het boek Islam für Europa. Neue perspektiven einer alten religion van Smail Balic aan onze nationale literatuurlijst moet worden toegevoegd.

In de eerste zitting van de rechtszaak tegen Radovan Karadzic voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag, weigerde hij onschuldig of schuldig te pleiten op elf aanklachten tegen hem. Journalist George Mustert probeert in zijn boek Aanklacht Massamoord antwoord te vinden op de vraag hoe Karadzic werkelijk is.

In Verzen en Visies legt Youssef Azghari verband tussen de geboortedag van profeet Mohammed en Darwin. Een nieuw geloof was geboren, de islam waarin de rede centraal staat. Darwin onderzocht met de rede het wonder van de schepping. Geloof in God en acceptatie van Darwin's theorie hoeven elkaar niet uit te sluiten.

Arabist Jan Jaap de Ruiter gaat in de Kwestie van de week in op de kritiek op stadsdeelvoorzitter Marcouch die voorstander is van een homocafé in Slotervaart.

Livni heeft de achterliggende periode bewezen de Palestijnen niets te bieden te hebben; lees het verkiezingsprogramma van Netanyahoe en Lieberman en het wordt duidelijk dat voor hen hetzelfde geldt. Het is eerder gegaan om een keuze tussen rechts en extreem-rechts, tussen haviken en super-haviken. Het belooft allemaal niet veel goeds.

Leden van de PvdA stemmen 14 maart over de integratienota 'Verdeeld Verleden, Gedeelde Toekomst'. In de paneldiscussie debatteren Huri Sahin, voormalig vice-voorzitter PvdA-Zoetermeer en Mohammed Mohandis, gemeenteraadslid in Gouda over de verharde koers van de PvdA en de verdeeldheid binnen de gelederen.

Live muziek: Said Mariouari is in Marokko een wereldster, waar hij telkens de top van de hitlijsten haalt met zijn combinatie van traditionele muziek met moderne instrumenten. Ook is hij razend populair bij de van oorsprong Marokkaanse jeugd in Nederland en België waar hij woont. Bij OBA-live nu de kans om hem te horen en te zien.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl.