Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Stefan Bracaval Quartet presenteert nieuw album

Op dinsdag 10 maart treedt het Stefan Bracaval Quartet op bij Jazz on the Roof. Zij presenteren deze avond hun nieuwste album 'Insight Inside'. Het jazzconcert vindt vanaf 21.00 uur plaats op het dak van SCHUNCK-Glaspaleis (5e verdieping). Met Stefan Bracaval op dwarsfluit en bassfluit, Hendrik Braeckman op gitaar, Werner Lauscher op bas en Marc Lehan op drums.

Het Stefan Bracaval Quartet brengt originele composities van Stefan Bracaval. De muziek is diep geworteld in de jazztraditie, maar staat open voor invloeden van andere muziekstijlen. Dit zorgt voor zowel consistentie als variatie in het repertoire. In het Stefan Bracaval Quartet staat de dwarsfluit centraal, die niet zò vaak gehoord wordt in een jazz-context. Stefan Bracaval wijdt zich exclusief aan dit instrument. Dit instrument, met haar associaties met Jazz, maar ook klassiek of wereldmuziek, past perfect in het eclectische karakter van Stefan's Jazzmuziek. Het Stefan Bracaval Quartet nam begin februari 2008 de CD 'Insight Inside' op in de VRT studio TOOTS, welke vanaf november 2008 werd uitgegeven. In SCHUNCK-Glaspaleis wordt een speciale jazzavond gewijd aan de nieuwe CD van dit bijzondere jazzkwartet.

Dinsdag 10 maart: Stefan Bracaval Quartet, SCHUNCK-Glaspaleis, Heerlen. Kaarten: 045-5772200. Voorafgaand aan het concert kunt u voor een speciaal jazzmenu terecht in restaurant 5.0, gelegen op de vijfde verdieping van SCHUNCK-Glaspaleis. Reserveer via 045-5772288.

www.stefanbracaval.com
www.schunckglaspaleis.nl
www.heerlenjazz.nl

//////////////////
Informatie voor de pers:
Charlotte Berkhout / c.berkhout@heerlen.nl / 045-5772203


---- --