Ingezonden persbericht


Goed voor de portemonnaie, het milieu en gewoon heel erg leuk:

Swoppa.nl maakt van ruilen een sport

Bilthoven, 10 maart 2009 - De Nederlandse ondernemers Jaap Goslings en Willem Maltha hebben vandaag officieel Swoppa.nl gelanceerd. Swoppa is de eerste online ruil- en koopmarkt in Nederland, een leuke website waar mensen met veel plezier met elkaar spullen kunnen ruilen. Na een succesvolle proefperiode van een half jaar is Swoppa.nl nu open voor iedereen die iets over heeft en dat zou willen ruilen voor iets anders.

Op de website kan iedereen die dat wil een eigen ruilwinkel aanmaken en deze naar wens vormgeven en inrichten. Hier kunnen mensen spullen ruilen voor andere producten of Swoppa's, het eigen spaarpuntensyteem van Swoppa.nl. Daarnaast is het mogelijk om in speciale shops spullen te kopen, vaak met een leuke korting als er Swoppa's worden ingeruild. "Iedereen heeft wel iets in huis dat voor diegene geen waarde meer heeft en voor een ander wel. Dat kan gaan van een lavalamp tot een kinderwagen," aldus Jaap Goslings. De website heeft een ideologisch tintje: "Door producten een tweede of soms zelfs derde leven te geven, draag je bij aan een beter milieu. Je bespaart bovendien op een slimme manier vele euro's. Wie wil dat nou niet?"

Swoppa is gemaakt voor volwassenen en kinderen. "Iedereen vindt er iets naar zijn smaak", vertelt Willem Maltha. "Zo is voor jongeren de website niet alleen 'fun'; ze maken gelijk ook kennis met ondernemen. Door een eigen ruilwinkeltje te starten, ondervinden ze op een verantwoorde manier hoe je moet onderhandelen en ervaren ze de waarde van producten. Ik ben heel benieuwd wie als eerste met de juiste 'swops' een auto bij elkaar heeft geruild, terwijl hij begonnen is met een aansteker."


- Einde bericht -

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

PRima!

Marenthe de Nijs

T: 0172-479913

M: 06-18501806

E: marenthe@primacommunicatie.nl