Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Utrecht, 10-03-2009

Aanhoudingen en oproep getuigen: Auto vernield (zie persberichten Eemland zuid dd. 2-3-2009)

AMERSFOORT De politie heeft op 9 maart twee mannen, een 19-jarige en een 48-jarige man uit Amersfoort, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling van de auto van een 36-jarige man uit Amsterdam. Deze deed aangifte van openlijk geweld/vernieling van zijn auto op zondag 1 maart op de Dorresteinsesteeg. De man werd hier omstreeks 17.00 uur tot stoppen gedwongen.

Hij zag dat twee mannen uit twee autos stapten en dat er met een voorwerp tegen en op zijn auto werd geslagen. De man zag kans om aan zijn belagers te ontkomen door hard weg te rijden. De man deed na het incident op het politiebureau aangifte. De auto raakte op meerdere plaatsen beschadigd. Volgens de Amsterdammer zou het vernielen van zijn auto verband kunnen houden met het geven van een gele kaart tijdens een door hem geleide voetbalwedstrijd eerder die middag.

De politie zoekt getuigen van het incident. Zij kunnen contact opnemen met de wijkrecherche via tel. 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De verdachten zitten vast in verband met het onderzoek.