Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


afspraak maken bij het OLVG

Persbericht:

Nu online afspraak maken bij het OLVG

Amsterdam, dinsdag 10 maart 2009

Vanaf vandaag kunnen patiënten online een afspraak maken bij diverse poliklinieken van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam. Het OLVG is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat deze service biedt. Hiermee kan de patiënt 24 uur per dag, zeven dagen per week via de computer een afspraak direct vastleggen, wijzigen en annuleren. Daarbij kan de patiënt een keuze maken uit gewenste specialist, datum, tijd en zelfs locatie.

De service is vergelijkbaar met het online regelen van een kaartje voor bijvoorbeeld een concert in het Concertgebouw waarbij gekozen kan worden uit datum, tijd en stoel. Zo ook in het OLVG: de patiënt regelt zelf bij welke specialist hij de afspraak wil hebben, wanneer, hoe laat en op welke locatie; Oosterpark of Prinsengracht.

Patiënten kunnen online een afspraak maken bij de poliklinieken Gynaecologie/Verloskunde, Keel- Neus- Oorheelkunde, Mondziekten- Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde en Urologie. Later dit jaar zullen meer poliklinieken volgen.

Anneke Buys, als bedrijfsleider Gynaecologie/Verloskunde nauw betrokken bij de invoering, is blij met deze nieuwe service: "Voor patiënten is het ideaal, ze kunnen de afspraak wanneer ze maar willen zelf maken. Wij zitten daar niet meer tussen. Voor de andere patiënten die de polikliniek bellen, betekent het dat we daardoor telefonisch beter bereikbaar zijn."

De online afsprakenservice is bereikbaar via www.olvg.nl. Daar staat per polikliniek omschreven voor welke consulten en behandelingen online een afspraak kan worden gemaakt. Na een eenmalige registratie kan de patiënt met een paar drukken op de knop een afspraak regelen.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG,
via (020) 599 25 34.