Politie Gelderland-Zuid

Bromfiets in brand

Wijchen, 10-03-2009 o Na een melding maandagavond rond 18.50 uur gingen politie, brandweer en een ambulancemotor naar de Heilige Stoel in Wijchen. Daar zou een bromfietser op een auto zijn gebotst waarna het voertuig vlam vatte. Ter plaatse troffen agenten de brandende bromfiets aan, de 18-jarige bestuurder uit Wijchen bleek lichtgewond.

De bromfietsbestuurder werd ter plekke door de motorambulancerijder onderzocht. De man had last van zijn bovenbeen, maar hoefde niet door naar een ziekenhuis. De brandweer bluste de brand.

Van zowel de 18-jarige als een 19-jarige Wijchense automobilist waar de eerstgenoemde tegenaan was gereden, zijn verklaringen opgenomen. De toedracht bleek als volgt. De bromfietser reed over de Heilige Stoel 48e straat komend vanuit de 38e straat. Hj hield onvoldoende rechts en had zijn bromfiets niet onder controle. Toen hij remde kwam hij mede door zijn hoge snelheid ten val en gleed over de weg. Daarbij kwam hij in botsing met de tegemoetkomende auto.

In verband met de regel 'botsen is blazen' namen politieagenten bij beide bestuurders een blaastest af. Ze bleken niet te hebben gedronken.
(08)

Laatst gewijzigd 10-03-2009 9:09 | © Regio Gelderland-Zuid |