Obligatiefonds van AEGON wint FD Morningstar Award

10/03/2009 09:21

AEGON Nederland

Obligatiefonds van AEGON wint FD Morningstar Award

De asset managers van AEGON Asset Management in Den Haag zijn ook dit jaar in de prijzen gevallen. Op 9 maart 2009 kregen zij de FD Morningstar Award uitgereikt in de categorie "Obligaties Euro Overheid" voor het AEGON Rente Fund.

Het AEGON Rente Fund belegt in staatsobligaties van Europese landen met een AAA-rating. Het fonds is voor particuliere klanten van AEGON die AEGON-producten hebben gekocht. Het fonds beheert zo'n 2,5 miljard euro. Er is van het fonds ook een identieke variant voor de institutionele markt.

Het nettorendement van het AEGON Rente Fund was over 2008 11,42 procent. Daarmee versloeg het de benchmark, de Merrill Lynch EMU Direct Government Bond Index, AAA Rated, die een rendement liet zien van 11,14 procent.

De FD Morningstar Awards worden deels toegekend op basis van rendementen over 2008. Om toevalstreffers te vermijden, wordt echter ook naar prestaties en risico over langere perioden gekeken en beoordelen de analisten de betreffende beleggingsfondsen op hun kwaliteit.

Eric Rutten, CEO van AEGON Asset Management: "Het mag duidelijk zijn dat wij bijzonder trots zijn op het behaalde resultaat. 2008 is voor iedere belegger een uitzonderlijk moeilijk jaar geweest. Het is dan ook zonder meer een pluim op onze hoed dat we juist in deze marktomstandigheden opnieuw boven de markt wisten uit te steken. AEGON staat natuurlijk al langer bekend als een sterke fixed income-belegger. Deze erkenning door Morningstar onderstreept nog eens dat onze beleggers hun vak uitstekend verstaan en dat de focus in ons beleggingsbeleid zijn vruchten afwerpt".

Voor meer informatie (