Ingezonden persbericht


Kledingconcern steunt project SOS-Kinderdorpen

C&A helpt jongeren in Macedonië op eigen benen te staan

Amsterdam, 10 maart 2009 - Afgelopen weekend bezocht Hein Holleman, Commercieel Directeur van kledingsconcern C&A, samen met enkele medewerkers SOS-Kinderdorpen in Macedonië. Ze waren te gast in het nieuwe jongerenhuis in Skopje waarvoor ze in 2008 met alle 125 C&A filialen een bedrag van 250.000 euro hadden ingezameld.

Het bezoek stond in het teken van de samenwerking tussen C&A en SOS-Kinderdorpen. Het kledingconcern heeft de internationale kinderhulporganisatie haar steun toegezegd. De twee organisaties delen dezelfde familiegeoriënteerde waarden en hebben hierin een belangrijk ideologisch raakvlak. 'De jeugd heeft de toekomst' benadrukt de retailorganisatie en vanuit deze gedachte koos C&A een project dat jong volwassenen in Macedonië leert op eigen benen te staan.

Het SOS-jongerenhuis in Skopje is één van de grootste projecten die C&A steunt en ook in de toekomst wilt blijven steunen. Met de donatie van 250.000 euro, ingezameld door de medewerkers van alle 125 C&A filialen , werd het huis gekocht en gerenoveerd. Tevens zijn een deel van de levenskosten van de jongeren bekostigd. Vier medewerkers uit de filialen van C&A waren uitgenodigd om 'hun' project te bezoeken.

Ronald Hemerik, manager corporate partnerships van SOS-Kinderdorpen: "We zien C&A als een belangrijke partner in het duurzame werk dat wij doen voor kwetsbare kinderen. Op dit moment bestaat de samenwerking met C&A uit de donatie aan dit specifieke project. Maar uiteraard hopen we dat zij ons in de toekomst ook op een meer structureel niveau willen blijven steunen."

Jan Smit, gezicht van C&A en ambassadeur van SOS-Kinderdorpen heeft een belangrijke rol gespeeld in de samenwerking: "Ik ben al bijna 10 jaar betrokken bij SOS-Kinderdorpen en heb al verschillende kinderdorpen bezocht. Iedere keer vind ik het weer fantastisch om met eigen ogen te zien hoe goed de kinderen worden opgevangen. De SOS-moeders zijn als een echte moeder voor de kinderen en het is zo gezellig bij de kinderen thuis. Daar houd ik van; zo was het bij ons thuis vroeger ook. Uiteraard vind ik het prachtig dat C&A nu bijdraagt aan het werk van mijn goede doel."

Bijschrift foto 1: Twee jongens (van de 7 jongeren - 6 jongens, 1 meisje) uit het jongerenhuis samen met de vrouw die hen leert koken. Bijschrift foto 2: C&A medewerkers met een jongen uit het jongerenhuis.

Meer informatie:
SOS-Kinderdorpen
Frederike Godron-Kemps
020 - 512 16 71 / 06 46 194 090
frederike@soskinderdorpen.nl

C&A
Edwin Fafié
Telefoon 020 - 510 63 68