Ingezonden persbericht


Persbericht

Blokzijl, 10 maart 2009

Meditech Europe lanceert Pure Water-destilleersystemen: Zuiver kraanwater dankzij 'stoom-stoot'

Blokzijl - Ook al voldoet het Nederlandse kraanwater aan alle wettelijke normen, toch geven steeds meer consumenten de voorkeur aan water uit een fles of via een waterfilter. Ook de belangstelling voor 'stoomgezuiverd drinkwater' neemt snel toe. De lancering in Nederland van Pure Water-destilleersystemen sluit hierop aan.

Pure Water werkt volgens het principe van stoomdestillatie, de enige vorm van waterbehandeling die het water kookt. "Vanouds is koken van water de meest efficiënte manier om bacteriën, virussen en parasieten te doden," legt Hessel Hoornveld van importeur Meditech Europe uit. "En daarmee is het een prima methode om voor consumptie geschikt water te zuiveren. Met stoomdestillatie is de consument in elk geval zeker van veilig drinkwater. Ook voorkomt deze methode dat het lichaam onnodig wordt blootgesteld aan, ook al zijn het kleine hoeveelheden, resten van chemische stoffen en geneesmiddelen."

Normale waterleiding
Met een Pure Water-destillatiesysteem produceert de consument zijn eigen zuivere 'flessenwater' gewoon thuis, zonder kosten en moeite. "Het Pure Water-destillatiesysteem werkt op de normale waterleiding. De stoom uit de destilleerder is zuiver, omdat het de verontreinigende stoffen in de kokende tank achterlaat. Deze worden onderaan via het afvoerkanaal weggespoeld."

Pure Water in 120 landen
Pure Water-destillatiesystemen worden inmiddels gebruikt in meer dan 120 landen. Zo hebben bijvoorbeeld tientallen Amerikaanse ambassades Pure Water-apparatuur in huis. Ook multinationals maken gebruik van Pure Water, evenals instanties binnen de overheid en de (para)medische sector. Hoornveld: "Niet alleen in zakelijke en medische omgevingen, maar ook in privé-huishoudens is een groeiende behoefte aan 'Pure Water'. Elk destillatiesysteem levert een gemakkelijke en economische voorraad vers en heerlijk smakend water om te drinken of te koken. Het sprankelende schone water is ook goed voor huisdieren, kamerplanten, aquaria, stoomstrijkijzers en vele andere huishoudkarweitjes."

Lange levensduur
Pure Water destillatiesystemen zijn volgens strenge Amerikaanse richtlijnen ontworpen en uitgevoerd. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal voor de voedingsindustrie, voor meer duurzaamheid en een lange levensduur met een minimum aan onderhoud. "Daarmee is de gebruiker verzekerd van een voortdurende hoge kwaliteit water. Alle systemen worden stuk voor stuk uitvoerig getest en voorzien van een uitgebreide garantie."



Ingezonden persbericht