Paradiso Amsterdam

Aanmeldperiode Grote Prijs van Nederland van start

Welke muziektalenten worden in 2009 de opvolgers van Junkie XL, Pete Philly, Lucky Fonz III en Sabrina Starke?

Amsterdam, 9 maart 2009 - Tot en met 12 april kunnen talentvolle en ambitieuze muzikanten, bands, mc's en producers zich aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland 2009, 's lands grootste en langstlopende muziekcompetitie. Deelnemers maken kans op een prijs van 5.000 euro, een videoclip, een optreden voor een bomvol Paradiso of Melkweg en aandacht van media en muziekindustrie.

De afgelopen jaren heeft de Grote Prijs van Nederland aan het begin gestaan van de carrière van veel talentvolle artiesten zoals Junkie XL, Pete Philly, Opgezwolle, Lucky Fonz III, Raymtzer, Face Tomorrow, Marike Jager, Nobody Beats the Drum, Sabrina Starke, Roosbeef en Typhoon. Voor al deze acts was de Grote Prijs de springplank naar groter succes.

Inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland 2009 is mogelijk in de categorieën:


- Singer/Songwriter

- Rock/Alternative

- Hiphop

- Dance/Producers

Inschrijven kan via het digitale aanmeldformulier op www.groteprijsvan.nl Acts kunnen daar hun drie beste tracks, een foto en een biografie uploaden.

Iedere aanmelding wordt door een team van professionele juryleden onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Per categorie worden 30 acts geselecteerd voor de Kwartfinales in juni. De Halve Finales vinden plaats in september. De Finales van de Grote Prijs 2009 vinden plaats op zaterdag 12 december in Paradiso en de Melkweg (Amsterdam).

Deelnemers maken kans op een uitgebreid prijzenpakket bestaande uit 5.000 euro, een videoclip, optredens op festivals (o.a. Eurosonic Noorderslag), opnametijd in een professionele studio, cd persing, een professionele fotosessie en een jaar professionele coaching op maat (juridisch, promotioneel en/of organisatorisch).


----------

Einde persbericht

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interviews, acties etc: Ramon Govaars (marketing & communicatie), ramon@paradiso.nl, 020 - 625 10 16