Ingezonden persbericht


Persbericht

Unisys voorspelt: "consumerization" van technologie en mobiliteitsrisico's belangrijkste reden voor Security investeringen ~ Economie dwingt tot samenwerking, intelligentere systemen en betere fraudepreventie ~

Schiphol-Rijk, 10 maart 2009 - De Security Experts van Unisys Corporation (NYSE: UIS) geven hun visie op de Security trends in 2009. Zij hebben vier trends gedefinieerd naar aanleiding van het huidige economische klimaat en het meest recente Unisys Security Index onderzoek.

Unisys voorziet de volgende trends in security:

* Mobiliteit consumenten en sociale netwerken dwingen tot een nieuwe manier van risico-evaluatie. De veranderingen in het technologielandschap zijn duidelijker dan ooit. We raken steeds afhankelijker van sociale netwerken, email- en tekstberichten om direct in contact te staan de wereld en te kunnen communiceren. De groeiende 'consumerization' van technologie schreeuwt om een betere beveiliging van data en moedigt een betere samenwerking aan tussen security experts binnen verschillende publieke en private bedrijven. Daarnaast, zullen innovaties zoals cloud computing de herbeoordelingen van risico's aanzwengelen.

Nu de grenzen voor de uitwisseling van informatie steeds vager worden, zullen bedrijven steeds meer behoefte krijgen aan een beter beeld van hun security zwaktes en nieuwe manieren om hun gehele virtuele operatie te beveiligen.


* Snellere en intelligentere securitysystemen die data van verschillende bronnen interpreteren en met elkaar in verband brengen. De Security Experts van Unisys zien de inzet van snellere en intelligentere securitynetwerken toenemen nu bedrijven zich richten op de toenemende druk om kosten te reduceren, terwijl gebruikers en partners wel toegang tot nieuwe informatietypen en -bronnen moeten behouden. Innovaties in risicobeheer bieden betere tools om zich te weren tegen nog geavanceerdere aanvallen. Financiële instellingen zullen bijvoorbeeld veel gemakkelijker samenwerken met overheden, technologische partners en andere organisaties om fraude bij de bron te kunnen identificeren.

Sid Pearl, director van Security Solutions Global Industries bij Unisys zegt hierover: "Het huidige economische klimaat betekent tegelijkertijd dat ICT-investeringen beter worden gecontroleerd, en security toch de topprioriteit blijft. Budgetdruk zou het delen van informatie wel eens kunnen aanmoedigen nu banken en andere organisaties ROI voordelen realiseren die voortkomen uit een samenwerking met anderen, en toch de manier om hun eigen systemen te beveiligen behoudt.


* De aanhoudende problemen bij banken: angst voor fraude blijft, risico's kunnen toenemen Volgens het meest recente Security Index onderzoek van Unisys, waarbij gekeken wordt naar de houding van consumenten ten opzichte van veiligheidsissues, bleek 36 procent van de Nederlandse consumenten zich zorgen te maken over de veiligheid van hun persoonlijke informatie.

Door de huidige financiële crisis dreigt fraude toe te nemen. Ontslagen en fusies bij financiële instellingen kunnen de interne controles en het risicobeheerproces afzwakken wanneer bedrijven niet tijdig voorzorgsmaatregelen nemen.


* Wereldwijde toename van inzet biometrie
Volgens de Unisys Security Index heeft meer dan tweederde (67 procent) van de consumenten wereldwijd vertrouwen in vingerafdrukscan om hun identiteit te verifiëren bij banken, overheden en andere organisaties. Unisys voorziet een toename in het gebruik van biometrische technologieën als een securityoplossing voor zowel publieke als de private sector.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###