Ingezonden persbericht


Persbericht

Absolute kondigt Computrace Mobile aan voor BlackBerry smartphones

~ Absolute stelt mogelijkheden voor activabeheer, gegevensbescherming en geo-lokalisering beschikbaar voor het platform van BlackBerry ~

Amsterdam, 10 maart 2009 - Absolute® Software Corporation (TSX: ABT) heeft Computrace® Mobile voor het platform van BlackBerry® gelanceerd. De nieuwe oplossing biedt activabeheer, gegevensbescherming en tracering van geo-lokalisering voor de BlackBerry smartphones.

De lancering volgt op een succesvol bètaprogramma voor geselecteerde klanten van Absolute. Zij konden Computrace Mobile voor BlackBerry smartphones testen binnen hun IT-activiteiten. John D. Halamka, CIO bij Beth Israel Deaconess & Harvard Medical School, een van de bètatesters zegt hierover: "Ik ben afhankelijk van mijn BlackBerry® voor het leiden van vijf verschillende organisaties, 100 miljoen US dollar aan jaarlijkse budgetten en 800 e-mails per dag. Dankzij Computrace Agent kan ik mijn BlackBerry® volgen via de interne GPS. Ook weet mijn staf tot op 20 meter nauwkeurig waar ik ben. In de 60 dagen dat ik Computrace Mobile heb getest, kon het 24 uur per dag geo-lokalisering traceren."

"Onze klanten hebben voorsprong op de concurrentie omdat ze hun laptops, pc's en smartphones kunnen beheren vanuit één enkele portal. Dit verlaagt de operationele kosten en verliezen als gevolg van diefstal en inefficiënte toewijzing", aldus John Livingston, president en CEO van Absolute Software. "We blijven ons platform uitbreiden om ervoor te zorgen dat organisaties de zichtbaarheid en bescherming krijgen die ze nodig hebben om het meeste te halen uit hun investeringen in mobiele computerapparatuur.

Belangrijkste voordelen van Computrace Mobile:

* Lagere IT-bedrijfskosten met de mogelijkheid om IT-activa te beheren via één enkele portal, het Absolute Customer Centre, voor de rapportage over hardware, software en gebruikersinformatie voor smartphones en mobiele computers;
* Een extra laag voor gegevensbescherming en betere naleving van de wetgeving op het gebied van gegevensinbreuk door de mogelijkheid om gegevens op afstand te verwijderen;
* Mogelijkheid om smartphones te traceren met behulp van geo-lokalisering en de weergave van de locatie op een kaart*.

Hoe werkt Computrace Mobile?
Nadat Computrace Mobile is geïnstalleerd en geactiveerd op de smartphones, rapporteert het elke 30 minuten activa- en locatiegegevens. IT-beheerders kunnen hardware- en softwarewijzigingen op de smartphone detecteren en dagelijkse rapporten genereren over de locaties met behulp van Google Maps(TM) binnen het veilige Absolute Customer Centre. Als een smartphone wordt gestolen of kwijtraakt kunnen IT-beheerders de opdracht 'Data Delete' verzenden via de portal van Absolute Customer Centre. Na ontvangst van deze opdracht wist de Computrace Agent gevoelige informatie op de smartphone, zodat deze uit handen van de onbevoegde gebruiker blijft.

Prijzen en beschikbaarheid
Computrace Mobile is momenteel beschikbaar voor BlackBerry-besturingssystemen met versie 4.2.1 en hoger, waaronder consumentenmodellen en alle toekomstige modellen, maar ook alle Windows Mobile® 5 en 6 handhelds zoals MOTO Q(TM), Palm® Treo(TM) en Samsung® BlackJack(TM). Computrace Mobile is verkrijgbaar voor de adviesprijs van ¤14,95 bij een eenjarig abonnement via Absolute Software: +44 (0) 1635 30424, of ga naar www.absolute.com voor meer informatie.

*Geo-lokalisering wordt alleen uitgevoerd na toestemming van de eigenaar van het apparaat. De geo-lokaliseringsfunctie is beschikbaar voor BlackBerry-besturingssystemen met versie 4.2.1 en hoger.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Absolute Software
Absolute Software Corporation (TSX: ABT) is de leider op het gebied van oplossingen voor het tegengaan van computerdiefstal, gegevensbescherming en Secure Asset Tracking®. Absolute Software levert organisaties en consumenten oplossingen op het gebied van naleving van wet- en regelgeving, gegevensbescherming en het tegengaan van diefstal. De Computrace software van het bedrijf is ingebouwd in de firmware van computers van wereldwijd vooraanstaande fabrikanten als ASUS, Dell, Fujitsu, Gammatech, Gateway, General Dynamics Itronix, HP, Lenovo, Motion, Panasonic en Toshiba. Daarnaast heeft het bedrijf partnerschappen met deze OEM's en andere bedrijven waaronder Apple voor de wederverkoop. U vindt meer informatie over Absolute Software en Computrace op www.absolute.com en blog.absolute.com.

Uitspraken over de toekomst
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Deze uitspraken hebben onder andere betrekking op de verwachte prestatie van onze diensten en producten, de beschikbaarheid en kosten van bepaalde diensten en producten, de nauwkeurigheid van en juridische en wettelijke vereisten voor het gebruik van bepaalde diensten en producten en andere verwachtingen, intenties en plannen in dit persbericht die geen historische feiten betreffen. Wanneer gebruikt in dit persbericht wordt met de woorden 'van plan zijn', 'verwachten', 'geloven' en gelijksoortige uitdrukkingen over het algemeen verwezen naar uitspraken over de toekomst. Deze uitspraken geven onze huidige verwachtingen weer. Deze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden, inclusief, maar niet beperkt tot, veranderingen in technologie en algemene marktomstandigheden. In het licht van de vele risico's en onzekerheden dient u te begrijpen dat wij geen garantie kunnen geven dat de in dit persbericht opgenomen uitspraken over de toekomst zullen worden gerealiseerd.

©2009 Absolute Software Corporation. Alle rechten voorbehouden. Computrace, Absolute en Secure Asset Tracking zijn gedeponeerde handelsmerken van Absolute Software Corporation. Het handelsmerk BlackBerry is eigendom van Research in Motion Limited en is gedeponeerd in de Verenigde Staten en is mogelijk in afwachting van deponering of is reeds gedeponeerd in andere landen. Absolute Software Corporation wordt niet onderschreven, gesponsord, of is gelieerd of anderszins goedgekeurd door Research In Motion Limited. Google en Google Maps zijn handelsmerken van Google Inc. Windows Mobile is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de VS en/of andere landen. Motorola en MOTO Q zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Motorola Inc. Palm en Treo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken in eigendom van of onder licentie van Palm, Inc. Samsung is een gedeponeerd handelsmerk en BlackJack is een handelsmerk van Samsung Electronics Co., Ltd. en verwante entiteiten. Computrace-patenten V.S. nr. 5.715.174, nr. 5.764.892, nr. 5.802.280, nr. 5.896.497, nr. 6.244.758, nr. 6.269.392, nr. 6.300.863 en nr. 6.507.914. Canadese patenten nr. 2.284.806 en nr. 2.205.370. Patenten V.K. nr. EP793823 en nr. GB2338101. Duits patent nr. 695 125 34.6-08. Australisch patent No. 699045. Japans patent nr. JP4067035. De in dit persbericht opgenomen informatie is goedgekeurd noch afgekeurd door de Toronto Stock Exchange.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

Voor meer informatie over Absolute Software kunt u contact opnemen met Brenda Robb (manager EMEA Marketing), Absolute Software: Tel: +44 (0) 7825 924 361
E-mail: brobb@absolute.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van Absolute Software via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Absolute-Software/c/524

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com