Ingezonden persbericht


Persbericht

Manhattan Associates presenteert Labour Schedule Optimisation

Eerste specifieke oplossing in de markt voor arbeidsoptimalisatie in het distributiecentrum

Nieuwegein - 10 maart, 2009 - Manhattan Associates (NASDAQ: MANH), wereldwijd leverancier van supply chain-oplossingen, introduceert Labour Schedule Optimisation. Dit is de eerste oplossing voor arbeidsoptimalisatie speciaal ontworpen voor de unieke en complexe behoeften van bedrijven met distributieactiviteiten.

Labour Schedule Optimisation maakt onderdeel uit van Manhattan's Labour Management-productsuite. In tegenstelling tot andere oplossingen in de supply chain-markt is Labour Schedule Optimisation niet uitsluitend ontworpen voor winkelomgevingen. Het berekent en analyseert miljoenen combinaties van arbeidsfactoren, waaronder het aantal medewerkers, vaardigheidsniveaus, individuele prestatieniveaus, lengte van de diensten, totale werkbelasting, pauzes en uurtarieven. Labour Schedule Optimisation zorgt voor een besparing van 6 tot 9 procent. Dit komt bovenop de 15 tot 20 procent die gerealiseerd wordt met de implementatie van Manhattan's volledige Labour Management-oplossing.

Manhattan Labour Schedule Optimisation gebruikt geavanceerde wiskundige concepten voor het bepalen van het optimale schema voor iedere taak in het distributieproces. Deze berekeningen worden gebaseerd op gedetailleerde informatie over medewerkers en de uit te voeren werkzaamheden. De oplossing berekent de beschikbaarheid van een medewerker, de kortste arbeidstijd die aan een medewerker kan worden toegeschreven, de geschiktheid van een medewerker per taak, de prestatie van een medewerker per taak, het maximaal aantal medewerkers dat gelijktijdig kan werken, het tijdschema waarin een bepaalde taak dient te worden uitgevoerd en de wenselijkheid om medewerkers continu in dezelfde functie te laten werken. Door deze factoren optimaal te benutten, verhoogt Labour Schedule Optimisation het dienstverleningsniveau richting klanten, de doorsvoersnelheid en de werknemerstevredenheid.

"Zeker in deze tijd is het belangrijk om je arbeidskosten in lijn te brengen met de omzetdoelstellingen van je bedrijf", zegt Pieter Van den Broecke, Managing Director Centraal Europa bij Manhattan Associates. "Onze klantonderzoeken en jarenlange samenwerking met distributeurs hebben aangetoond dat in het distributiecentrum met meer dan 80 miljoen variabelen rekening moet worden gehouden bij het vinden van de balans tussen de beschikbare arbeidskracht, werkbelasting, te behalen serviceniveaus en kosten."

Labour Schedule Optimisation kan het aantal benodigde medewerkers berekenen dat benodigd is voor het uitvoeren van een bepaalde taak. Bovendien is het mogelijk om deze medewerkers automatisch individueel in een schema te rangschikken en aan te laten geven in welke volgorde medewerkers een bepaalde taak dienen uit te voeren. Dit innovatieve proces verlaagt de handmatige handelingen die managers uit moeten voeren bij het opstellen van een schema sterk. Bovendien wordt een veel nauwkeuriger schema opgesteld, gebaseerd op één of twee door de manager bepaalde uitgangspunten: verlaging van de totale arbeidskosten of toeschrijving van werkzaamheden op basis van de senioriteit van medewerkers.

(427 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Manhattan-Associates/Manhattan-Associates-presenteert-Labour-Schedule-Optimisation/n/3732 of contact opnemen met Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Elena Olfs van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3049
E-mail: eolfs@manh.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com