Ingezonden persbericht




PERSBERICHT
Hilversum, 9 maart 2009

Sterke groei Branchevereniging Aangepaste Vakanties.

Vraag naar kwaliteit en professionaliteit
De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) is in 2008 sterk gegroeid. Het ledenaantal nam toe van 32 naar 43 leden. De reden hiervan is de duidelijke vraag naar kwaliteit en professionaliteit in de reiswereld voor mensen met een beperking.

Groei
De groei past in het streven van de branchevereniging om binnen enkele jaren uit te groeien tot een sterke, gespecialiseerde organisatie die tot doel heeft de belangen te behartigen van haar aangesloten leden en daarmee de vakantiemogelijkheden voor mensen met een functiebeperking te optimaliseren. De vereniging onderscheidt zich o.a. door de kwaliteitscriteria die gesteld worden aan het lidmaatschap. Deze kwaliteitscriteria geven de vakantieganger de garantie om een zo goed mogelijk product af te nemen. De NBAV waakt als branchevereniging over de kwaliteit van haar leden d.m.v. onafhankelijke keuringen.

Blauwe Gids: Vakantieaanbod
De NBAV geeft jaarlijkse de Blauwe Gids uit met het complete aanbod van de leden. De gids geniet een zeer grote naamsbekendheid en wordt gezien als HET naslagwerk als het om aangepaste vakanties en accommodaties gaat.

Bekendheid
De NBAV heeft deelgenomen aan de onlangs gehouden Vakantiebeurs in Utrecht. Op een totaal van 1600 exposanten was de branchevereniging de enige specifieke organisatie die zich volledig richt op aangepaste vakanties en accommodaties. De Blauwe Gids is aan te vragen via de website www.deblauwegids.nl. Op deze website is tevens het meest recente aanbod van de brancheleden te zien. Organisaties die interesse hebben in het lidmaatschap van de NBAV kunnen de website www.nbav.nl raadplegen en/of contact opnemen met de bureaumedewerker van de NBAV. T 088 33 55 700