Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 10 maart 2009

Autodesk benoemt Erik Auener tot Country Manager Benelux

Focus op intensievere samenwerking en communicatie met channel partners en eindgebruikers

Autodesk, Inc., de marktleider in 2D- en 3D ontwerpsoftware, heeft Erik Auener aangesteld als de nieuwe Country Manager Benelux. In zijn nieuwe functie is Auener verantwoordelijk voor de activiteiten van Autodesk in Nederland, België en Luxemburg. Bovendien concentreert hij zich op een intensievere samenwerking met de channel partners en eindgebruikers om in het huidige economische klimaat beter in te spelen op veranderende business needs.

Auener zegt: "De sterke groeistrategie en de industriefocus van Autodesk spreken mij erg aan. We bevinden ons op het moment bovendien in een transitie. Autodesk verandert van een productgeoriënteerde organisatie naar een organisatie met een grotere consumer focus. Juist in onzekere tijden en marktsituaties is het belangrijk nog sterker te concentreren op de behoeften van klanten om niet alleen het marktaandeel te behouden, maar ook door industriegerichte oplossingen de concurrentieslag effectiever aan te kunnen. Een intensievere samenwerking en open communicatie met onze channel partners en eindgebruikers is dus erg belangrijk. Hierbij kijken we ook welke ondersteuning Autodesk kan bieden, bijvoorbeeld een bredere marktondersteuning door de recente acquisities, want 'it is all about teaming'.

Auener heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse (internationale) managementfuncties. Voor zijn functie bij Autodesk werkte Auener als Sales Director voor het technologieconcern EMC. Auener was in deze functie binnen het Energy-segment verantwoordelijk voor de sales- en marketingactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Voor zijn functie als Sales Director was hij binnen hetzelfde concern EMEA Sales Director Strategic Alliances. Voor EMC werkte Auener als Regional Director voor Parametric Technology (PTC).

Twaalf jaar geleden besloot de Nederlander Auener te verhuizen naar België. Auener zegt: "Als Country Manager Benelux wil ik mijn voordeel doen met het feit dat ik zowel inzicht heb in de Nederlandse als Belgische cultuur. Ik 'ben' overigens internationaal; ik werk al jaren op global niveau. De verschillende culturen beleven en zien hoe men wereldwijd business doet vind ik interessant."

Auener is oorspronkelijk opgeleid tot werktuigbouwkundige. In het Zwitserse Lausanne richtte hij zich op Internationaal Management bij het International Institute for Management Development (IMD).

Auener werkt vanuit het Benelux-kantoor van Autodesk in Barendrecht.


---