Ingezonden persbericht


Persbericht

Koepelorganisatie van accountants certificeert Exact Globe

Delft, 10 maart 2009 - De nieuwste versie van Exact Globe (3.90), de flagship ERP-oplossing van Exact Software, heeft de SRA MKB-certificering voor 2009 ontvangen. Hiermee spreekt de koepelorganisatie Samenwerkende Registeraccountants & Accountants-administratiekantoren (SRA) zich wederom officieel uit voor Exact Globe en zien gebruikers van Exact Globe hun keuze wederom bevestigd.

Vier jaar geleden ontving Exact Globe het certificaat ook al. In de loop van de jaren zijn niet alleen fiscale en financiële wetten gewijzigd, maar ook de wensen van de klant. Door feedback vanuit zijn klantenbestand serieus te nemen en, daar waar mogelijk, gevraagde wijzigingen te implementeren heeft Exact Globe zijn certificering gestand kunnen doen. De nieuwe certificering bewijst dat Exact Globe perfect aansluit op de werkwijze en het praktische gebruik bij zijn klanten en door accountants- en administratiekantoren.

In de loop van de jaren zijn ook de eisen van SRA vernieuwd en strenger geworden. Jan Bijl, Informatiemanager SRA: 'SRA complimenteert Exact met het behalen van het SRA-certificaat voor Exact Globe. In de afgelopen vier jaar is het door SRA opgestelde normenkader alleen maar strenger geworden. Het doet ons dan ook deugd dat we vast kunnen stellen, dat Exact Globe blijft voldoen aan de thans geldende, zeer kritische MKB-eisen die SRA stelt ten aanzien van gebruiksvriendelijkheid, professionaliteit en compliance. SRA is van mening dat Exact Globe een goede en complete oplossing biedt voor accountantskantoren en ondernemers.'

Paul Ramakers, Managing Director Exact Regio Nederland reageert: 'Wij zijn er trots op dat Exact Globe het eerste pakket in de markt is dat de 2009 hercertificering heeft doorstaan. Het is een bewijs dat Exact Globe niet alleen aan alle fiscale en wettelijke voorwaarden voldoet, maar ook aan de hoge eisen die de ondernemer en zijn accountant in staat stelt om zijn werk succesvol te kunnen uitvoeren. Exact Globe blijft een goede en betrouwbare keuze voor zowel ondernemers als accountants.'

Over SRA
SRA is een continu groeiend netwerk van MKB-accountantskantoren in Nederland. SRA biedt de op dit moment 400 aangesloten kantoren alle mogelijkheden van een groot kantoor en het persoonlijke van een klein kantoor. Kortom, het beste van twee werelden.

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), project management en elektronische workflow. Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2,500 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen. In 2008 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 2611.0 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Exact Software vindt u op www.exact.nl.

Over Exact Globe
Exact Globe is de flagship ERP-oplossing van Exact Software. Het richt zich op het automatiseren van administratieve processen. Zowel financiële boekhouding als logistieke processen worden direct gelinkt aan processen zoals account management, human resources management en manufacturing. Exact Globe is in meer dan 40 talen beschikbaar, ondersteunt fiscale regelgeving in meer dan 40 landen en kan naadloos worden geïntegreerd met Exact Synergy en Exact Business Analytics.

Voor meer informatie

Media relations
Edelman
Elske Hoekstra
Tel: +31 (0)20 3010980
e-mail: elske.hoekstra@edelman.com

Investor relations
Exact Software
Jeroen Bruins Slot
Tel: +31 (0)15 7501408, +31 (0) 626663660
e-mail: ir@exactsoftware.com Exact Holding N.V.
Poortweg 6
2612 PA Delft
P.O. Box 5066
2600 GB Delft
The Netherlands