Grootste petrochemische complex ter wereld beheerd door WMS van a-SIS

Gebouwd door Saudi Kayan in Saoedi-Arabië

Mönchengladbach, 10 maart 2009 - Saudi Kayan bouwt momenteel het grootste petrochemische complex ter wereld, met een magazijn van 140.000 m2 meter en vijf productielijnen. Voor het beheer van het magazijn heeft Saudi Kayan de keus laten vallen op WMS (Warehouse Management System) LM7 van softwareontwikkelaar a-SIS, specialist op het gebied van warehouse management en dochteronderneming van Savoye - wereldwijd toonaangevend op het gebied van logistieke techniek.

Begin 2009 is Saudi Kayan Petrochemical Company begonnen met de bouw van het grootse petrochemische productiecentrum ter wereld, in het Saoedische Al-Jubali. Hier zullen meer dan 4 miljoen ton (petro)chemische producten (ethyleen, propyleen, polypropyleen, etc.) worden geproduceerd voor onder meer de farmaceutische, automobiel- en textielindustrie. Sommige producten worden voor het eerst in het land geproduceerd (bijvoorbeeld polycarbonaat, aminoethanol, aminomethyl en dimethylformamide).

In samenwerking met het organisatieconsultancy bedrijf Argon Consulting heeft Saudi Kayan LM7 gekozen voor het nieuwe magazijn, waar meer dan 175.000 ton aan producten kan worden opgeslagen. LM7 zal gekoppeld worden aan het productie managementsysteem van SAP, aan een procesbesturingssysteem en aan weegbruggen. De software van a-SIS zorgt voor het opslagbeheer (47.700 locaties), de voorbereiding van de opslag, het ophalen van de producten en de belading (40 laadplatforms). De producten worden direct aan het eind van de productielijn voorbereid voor transport (grote balen, pallets, silo, bulk). Gemiddeld worden per dag 246 vrachtwagens geladen met kant-en-klare producten en 13 met verbruiksgoederen.

De vrachtwagens zullen worden uitgerust met RFID-technologie om het realtime volgen en papierloos operationeel management mogelijk te maken. a-SIS zal op het platform 90 radiofrequentie-terminals installeren. Sommige daarvan zullen gekoppeld worden aan een automatisch leessysteem op de vorkheftrucks. Saudi Kayan kan met LM7 ook de interne verplaatsingen binnen het magazijn bewaken en biedt dashboards voor het analyseren van de site-prestaties.

a-SIS LM7
Dit algemeen toepasbare en op te waarderen softwarepakket is geschikt voor alle sectoren en biedt volledige magazijnbesturing voor goederenstromen, operaties en gemechaniseerde apparatuur. LM7 garandeert dat producten en operaties volledig gevolgd kunnen worden.

LM7 is gespecialiseerd in 'split case' werkvoorbereiding (ruimteoptimalisatie, beladingsimulatie, kwalitatieve controles, tools die helpen bij het voorbereiden) en kan complexe stromen verwerken: hoge volumes, toename van de belading/bevrachting, specifieke stromen (fabricage, samengestelde producten). Ook kan gemechaniseerde apparatuur worden bestuurd met behulp van LM_WCS (geautomatiseerde magazijnen, werkvoorbereidinglijnen, sorteermachines). LM7 is verkrijgbaar in meerdere talen en kan gekoppeld worden aan elk type ERP- of beheersoftware en kan geheel volgens wens van de klant geconfigureerd worden.

Over Saudi Kayan
Saudi Kayan Petrochemical Company is een dochteronderneming van Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) en bouwt momenteel het grootse petrochemische complex ter wereld. De producten die door Saudi Kayan worden ontwikkeld, worden door SABIC en zijn wereldwijde netwerk op de markt gebracht.