Ingezonden persbericht


Persbericht

ASR Vastgoed biedt eerste blik op ontwikkeling De Neude in Utrecht 16.000m² retail, horeca en hotel in rijksmonument

Utrecht, 10 maart 2009 - ASR Vastgoed (voorheen Fortis Vastgoed) biedt vandaag een eerste blik op de plannen voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor De Neude in Utrecht. Op de eerste animatiebeelden is te zien hoe het gebouw een nieuwe, publieke functie krijgt door het Rijksmonument een recreatief karakter te geven. In de toekomst vind je hier hoogwaardige modewinkels, een viersterren hotel met daaraan gekoppeld een restaurant en andere horecafaciliteiten. Gert Jan Veldkamp, directeur Commercieel Vastgoed van ASR Vastgoed Ontwikkeling: 'Dit prachtige Rijksmonument moet weer een spilfunctie krijgen in de stad. Door het gebouw een publieke functie te geven zorgen we ervoor dat looproutes worden verbeterd en winkelroutes worden uitgebreid. De herontwikkeling heeft zo een positief effect op de gehele binnenstad.' ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft het pand in eigendom en verhuurt het nog tot 2015 aan KPN. Daarna start de herontwikkeling door ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Het binnenplein van het gebouw aan de Oudegracht krijgt een spectaculaire gevel annex overkapping van glas. Dit zal dan tevens de nieuwe hoofdingang van het centrum worden. Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt is de architect van de eerste plannen. Mattijs Rijnboutt: 'Het postkantoor aan de Neude opent zich straks ook naar de Oudegracht en vervolmaakt het winkelcircuit in de Utrechtse binnenstad.' De huidige centrale hal met de paraboolvormige bogen blijft als winkelpassage voor iedereen toegankelijk.

Hoogwaardig winkelgebied
Het karakteristieke en monumentale karakter van het pand leent zich uitstekend voor kwalitatief hoogwaardige (mode)winkels. Deze komen op de begane grond, het souterrain en een deel van de eerste verdieping. Gert-Jan Veldkamp: 'Door met respect voor het monument te renoveren creëren we hier een winkelmilieu waar plaats is voor kwaliteitswinkels en topmerken. Een unieke plek waarmee het Utrechtse winkelaanbod wordt verrijkt.'

Hotelexploitant reeds bekend
Ook de bovengelegen verdiepingen worden toegankelijk. Op de eerste verdieping tot en met de zolder met haar schuin aflopende daken, komt een hotel. In totaal ca. 93 ruime kamers, met een unieke, stijlvolle uitstraling. Op de eerste verdieping komt een restaurant dat is gekoppeld aan het hotel, maar dat ook toegankelijk is voor mensen die niet in het hotel verblijven. De ingang van het hotel bevindt zich op de begane grond aan de Neude. De exploitant van het hotel is reeds bekend; de Eden Hotel Group. ///

ASR Vastgoed Ontwikkeling
Met een ontwikkelingsportefeuille van ruim 4 miljard Euro en bijna 100 medewerkers behoort ASR Vastgoed Ontwikkeling tot één van de grootste woning-, winkel- en kantorenontwikkelaars in Nederland. Met een breed team van vastgoedspecialisten investeert ASR Vastgoed Ontwikkeling al meer dan 40 jaar in ruimtelijke oplossingen die bijdragen aan beter wonen, beter werken en beter leven. Steeds opnieuw zoeken we in nauwe samenwerking met gemeenten, ondernemers, eigenaren èn gebruikers naar het meest duurzame vastgoedconcept dat een bijdrage levert aan de omgeving.

ASR Vastgoed Vermogensbeheer

ASR Vastgoed Vermogensbeheer is een allround vastgoedbedrijf en belegt in grond, winkels, kantoren en woningen. Daarbij richten wij ons vooral op de institutionele beleggers. Onze vastgoedportefeuille kenmerkt zich door de juiste rendements-risicoverhouding. Wij bereiken dit door selectief fund management en proactief asset- en propertymanagement. Wij hebben veel kennis en deskundigheid in huis die nodig is om het maximale rendement op het vastgoed te behalen.

Noot voor de redactie,