Gemeente Heerde

B W W W Akkoord Bespreken Datum:

Openbare besluitenlijst

College van B&W, vergadering van 10 maart

Aanwezig:
burgemeester W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, wethouders A. Westerkamp, J.C. Lieske en W. van Ommen en algemeen directeur/gemeentesecretaris F. Dijkstra. Nr Onderwerp Advies Besluit

Afdeling Bedrijfsvoering


1 Openbare besluitenlijst Vaststellen. Conform advies. d.d. 3 maart 2009.


2 Bezwaarschrift
Bezwaar mevrouw Vugts en 1. Bezwaarden ontvangen in hun bezwaar. Conform advies. mevrouw Van Dongen tegen 2. Het bezwaar ongegrond verklaren. bouwvergunning/vrijstelling 3. Het besluit d.d. 22 december 2008 Noorderkampweg 5 en 5a te (bekendmaking 29 december 2008) Wapenveld. met overname van de motivering in het advies gegeven, in stand laten.


3 Bomen langs akkers
Beheer bomen langs akkers. 1. Aansprakelijkheid voor gestelde schade Conform advies. afwijzen.
2. Geen nadeelcompensatie bieden. 3. Als huidige bomen aan vervanging toe zijn, er andere soorten bomen planten met minder wortelvorming.
4 Commissie voor de bezwaarschriften
Jaarverslag 2008 van de Jaarverslag voor kennisgeving aannemen. Conform advies. Onafhankelijke Commissie
voor de bezwaarschriften.

Algemeen directeur/gemeentesecretaris


5 Waarstaatjegemeente.nl
Vergelijkend prestatie- 1. Kennisnemen van de resultaten Conform advies, waarbij het onderzoek tussen van het vergelijkend onderzoek. college ten aanzien van punt 2 gemeenten: 2. Constateren dat er op basis van uitspreekt via de onderwerpen Waarstaatjegemeente.nl. de aangegeven verbeterpunten WMO, wijkgericht werken en op dit moment geen aanvullende grote projecten meer aandacht maatregelen nodig zijn. te willen hebben voor de 3. De resultaten verwerken in de partnerrol van de burger. indicatoren van de programma's van de begroting 2010. 4. Instemmen met persbericht. 5. Via de griffie beide commissies hierover informeren en een en ander opnemen in het burgerjaarverslag. Blad 1




Nr Onderwerp Advies Besluit

Afdeling Samenleving


6 Bintwerk
Overdracht activiteiten 1. Instemmen met het verzoek van Conform advies. Bintwerk aan Wisselwerk. Stichting Bintwerk om per 1 april personeel, taken, activiteiten en daar- aan verbonden gemeentelijk subsidie voor het SCW, ouderenwerk, ambulant en locatiegebonden jongerenwerk en mantelzorg over te dragen aan Stichting Wisselwerk te Apeldoorn. 2. Bintwerk blijft tot een nader te bepalen datum werkgever en uitvoerder van het peuterspeelzaalwerk (PZW). 3. Het subsidie PZW blijft beschikbaar, ook voor een geselecteerde partij, tot inwerkingtreding Harmonisatiewet. 4. Instemmen met de frictiekosten die met de overdracht naar Wisselwerk samenhangen en deze bekostigen uit het beschikbare subsidie 2009. 5. Nadere afspraken maken over het subsidie 2010 en volgende jaren en over de huisvestingssituatie.
7 Programmaraad Gelderland Noord
Lid voor Programmaraad Kennisnemen van plaatsen oproep op Conform advies. Gelderland Noord. de gemeentepagina voor kandidaten die belangstelling hebben voor de vacature in de Programmaraad Gelderland Noord.
8 Wet werk en bijstand (WWB)
Benoeming lid 1. Instemmen met de benoeming van Conform advies. WWB-commmissie. de heer J.J.T. van der Meyden tot lid van de WWB-commissie. 2. De onkostenvergoeding ten laste brengen van de post "presentie- gelden commissieleden" (4343004).

Afdeling Ruimte


9 Criminaliteit
Criminaliteitscijfers 2008. 1. Kennisnemen van de rapportage Conform advies. criminaliteitscijfers 2008. 2. Rapportage inbrengen in vergadering van de commissie Samenleving van 14 april 2009. 3. Teamchef en districtschef uitnodigen voor een toelichting op de rapportage in de commissievergadering. 4. Commissie de suggestie doen van de volgende prioriteiten in het politie- en gemeentelijke veiligheidsbeleid in 2010: jeugdoverlast, vernielingen, geweld (met en zonder letsel), overige conflicten (waaronder burenruzie en relatieproblemen), alcohol en drugs.

Blad 2




Nr Onderwerp Advies Besluit


10 Overlast omgeving Villa Jacoba
Maatregelen tegen overlast 1. Kennisnemen van alle mogelijke Conform advies. nabij Villa Jacoba/Wereld- maatregelen gericht op het tegen- winkel. gaan van overlast nabij Villa Jacoba en de Wereldwinkel. 2. Keuze maken voor de volgende maatregelen:
1: verbodsborden plaatsen met tekst "verboden toegang 461 Sr", met onderbord: "geldt na 21.00 uur";
2: bijplaatsen van twee sensorlampen aan de zijkanten van de villa; 4: groot formaat afvalbakken plaatsen; 6: beter gebruik sleutel toegangshek voor auto's; 7: Vereniging van Eigenaren De Brink kopie sleutel overhandigen; 8: extra paal plaatsen nabij toegang Wereldwinkel.
3. Kosten maatregelen 1, 4 en 8 dekken uit programma Veiligheid en kosten maatregel 2 uit regulier beheersbudget van Villa Jacoba.
11 Toren Johanneskerk Heerde
Bijdrage in kosten groot 1. De raad voorstellen een krediet van Conform advies. onderhoud toren Johannes- 66.100,-- beschikbaar te stellen als kerk van de Hervormde bijdrage in de kosten van het groot Gemeente Heerde, Dorps- onderhoud aan de toren van de straat 31 te Heerde, in het Johanneskerk in het jaar 2009; jaar 2009. de kapitaallasten bedragen 5.950,--. 2. De dekking van de kapitaallasten ad 5.950,-- ten laste brengen van de stelpost nieuw beleid. 3. De voorlopige bijdrage toekennen op het moment dat het krediet beschikbaar is gesteld door de raad (6 mei 2009). 4. Het College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Heerde hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.
12 Bestemmingsplan Wapenveld-Dorp
Vaststelling bestemmingsplan 1. Zienswijze van mevrouw Volkers Conform advies. Wapenveld-Dorp, 1e wijziging ontvankelijk verklaren en zienswijze ex artikel 11 WRO, Flessen- niet overnemen. bergerweg 53 te Wapenveld. 2. Zienswijzenverslag ontwerp- bestemmingsplan Wapenveld-Dorp,
1e wijziging ex artikel 11 WRO (Flessenbergerweg 53) conform vaststellen. 3. Bestemmingsplan Wapenveld-Dorp,
1e wijziging ex artikel 11 WRO ongewijzigd vaststellen. 4. De familie Zwerus en mevouw Volkers schriftelijk op de hoogte brengen van collegebesluit.
13 Bouwplan Kerkdijk 22
Verzoek om medewerking 1. Geen medewerking verlenen aan het Conform advies. aan functieverandering verzoek voor de bouw van een woning in perceel Kerkdijk 22 te ruil voor de sloop van een gedeelte van Heerde. de kassen aan de Kerkdijk 22 te Heerde.
2. Verzoekster hierover berichten conform conceptbrief.

Blad 3






---- --