Crisis dwingt tot strengere controle kredietwaardigheid


CreditChecker en Exact Online slaan handen ineen

ROTTERDAM, 20090219 -- De kredietcrisis levert extra zorgen voor leveranciers en klanten. Dit betekent dat het meer dan ooit van belang is om klanten en leveranciers goed in de gaten te houden. Gebruikers van Exact Online kunnen vanaf januari dit direct vanuit de applicatie een Creditchecker kredietrapport opvragen van een debiteur.

Gebruikers van Exact Online kunnen via de rapporten zien hoe kredietwaardig hun debiteuren zijn. De Creditchecker rapporten geven antwoord op vragen als: Is het bedrijf nog kredietwaardig? Loopt mijn bedrijf geen risico's als ik met die nieuwe relatie in zee ga? Stuk voor stuk vragen waarop ondernemers, zeker in deze tijden van economische turbulentie, graag een antwoord willen hebben. Reden genoeg voor Creditchecker en Exact Online om een samenwerking aan te gaan. Met de integratie van Creditchecker in de software van Exact Online worden klanten in staat gesteld om in een paar klikken een kredietrapport van een debiteur op te vragen. Menno Bokhout van CreditChecker: `Met behulp van de beschikbare informatie kunnen liquiditeitsrisico's zo goed mogelijk worden ingeschat. Deze inzichten zijn juist nu cruciaal om afschrijvingen zo veel mogelijk te beperken.'

Over Creditchecker
CreditChecker.nl is de leverancier van online kredietinformatie voor ondernemend Nederland. CreditChecker is een initiatief van D&B (Dun & Bradstreet). Op www.creditchecker.nl kan er per bedrijf online een complete kredietinformatierapportage worden besteld. D&B is marktleider als leverancier van wereldwijde zakelijke informatie en inzicht. D&B biedt klanten al meer dan 165 jaar tools en deskundig advies voor het nemen van betrouwbare krediet-, marketing- en aankoopbeslissingen. De dienstverlening van D&B is gebaseerd op de grootste B-to-B database in zijn soort ter wereld, met betrouwbare informatie over meer dan 140 miljoen bedrijven in meer dan 240 landen.

Over Exact Online
Exact Online is een snel, veilig en gebruiksvriendelijk online boekhoudpakket, waarmee ondernemers een eenvoudige administratie voeren en via internet samenwerken met hun accountant. Zij kopen geen software, maar nemen een abonnement op Exact Online. Hosting, ondersteuning door een professionele helpdesk en software-upgrades zijn bij de abonnementsprijs inbegrepen. Exact Online is een product van van Exact Software B.V. Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), corporate performance management (CPM), project management en elektronische workflow.





Ingezonden persbericht