Nieuwe Makita boor-/schroefmachine: 36% lichter en 53% kleiner


SON, 20090310 -- Makita uit Son introduceert een nieuwe compacte en lichte boor-/schroefmachine. Deze machine is even krachtig als het Ni-Cd model, maar weegt slechts 900 gram en is meer dan de helft kleiner.

In september 2008 heeft Makita reeds de eerste twee 10,8V Lithium-ion machines geïntroduceerd. Het nieuwe model is daar nu aan toegevoegd: de DF330DWE. Deze 10,8V boor-/schroefmachine heeft een snelspanboorkop, waardoor deze ook bruikbaar is als ¼" zeskant boortjes of ¼" zeskant vorm E bitjes niet voorhanden zijn. De machine is uitgerust met twee mechanische versnellingen. Dit maakt deze nieuwe DF330DWE geschikt voor licht boorwerk. De machine heeft een zacht aandraaimoment van 14 Nm en 18 momentinstellingen.

Compact en krachtig
De 10,8V Lithium-ion machine is vergelijkbaar met de 9,6V 6261DWPE. Echter, door de nieuwe accutechniek en de nieuwe motor is de machine 36% lichter en 53% kleiner geworden. De machine is uitgerust met 2 x 1,3 Ah 10,8V Lithium-ion accu's en heeft LED-verlichting. Standaard wordt de machine geleverd met lader en koffer.

Vraag het Ike
Uitgebreide productspecificaties over deze machines staan op www.makita.nl. Deze nieuwe boor-/schroefmachine is net als alle andere Makita machines, verkrijgbaar via de ijzerwarenvakhandel. Makita ondersteunt de professional in het juiste gebruik van alle machines. Alle vragen kunnen aan de Makita professional Ike worden gesteld via ´Vraag het Ike www.makita.nl.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit; een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

Fotobijschrift:
Beeld 1: Licht, compact en krachtig: net zo sterk als Ni-Cd model, echter 53% kleiner en 36% lichter in gewicht.
Beeld 2: Twee mechanische versnellingen, dus ook geschikt voor boorwerkzaamheden voor boortjes van 1 - 10 mm.





Ingezonden persbericht