Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dinsdag 10 maart 20.00 uur, Lutherse kerk Monnickendam

EIGEN HAARD NIETS MEER WAARD?
Kredietcrisis, huizenmarkt en Waterland met vier toppers uit de financiële wereld

Op de Areópagus-avond 'Eigen haard niets meer waard?' staat de kredietcrisis en de recessie in Waterland centraal. Merkt Waterland wat van de crisis? En wat zal de toekomst brengen? Is uw huis straks nog wel wat waard? En heeft de gemeente Waterland straks nog inkomsten? Iedere Waterlander hoeft maar uit het raam te kijken of hij ziet huizen te koop staan. Soms sinds kort, maar steeds vaker al lange tijd. De huizenmarkt zit op slot. Maar voor hoe lang nog?

Een presentatie over de crisis in zijn algemeenheid vormt de basis voor drie afzonderlijke presentaties over de hypotheekverstrekkingen, de huizenmarkt en de gemeentelijke inkomsten. We hebben liefst vier deskundige en grondig ingevoerde sprekers. Foppe van Dijk, bedrijfseconoom en auteur van het boek 'Fatale economie en de weg eruit'. Directeur Karin van Harteveld van Rabobank Waterland. Makelaar Rob van de Steege. En wethouder Financiën van Waterland Jaap Wortel. De avond staat onder leiding van Anne Feenstra.
Wat zijn de verwachtingen voor de korte en lange termijn, zijn er voor Waterland nog bijzondere omstandigheden? Na de presentaties is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

In het Areópagus-programmablad en het affiche staat abusievelijk 'maandag 10 maart', maar 10 maart valt dus echt op een dinsdag.

Zaal open 20.00 uur, aanvang voorstelling 20.30 uur.

Toegang gratis, Aréopagus-bus bij de uitgang.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). En op 10 maart ook over geld, de economie en welvaart en welzijn. Zie www.areopagus.nl.

Noot voor de redactie,