Gemeente Eijsden

Vergadering commissie Algemene Zaken over het herindelingadvies

Op dinsdag 10 maart 2009 adviseert de commissie Algemene Zaken de raad over het herindelingadvies Eijsden - Margraten. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Eijsden en begint om 19.30 uur.

Het gaat om een gezamenlijke vergadering. Dit betekent dat naast de Eijsdense commissie ook commissies uit Margraten aan de beraadslagingen deelnemen.

Agenda

Tijdens de vergadering staat het advies over het herindelingadvies centraal. Ook zullen de commissies zich buigen over twee rapporten. Het gaat daarbij over een rapportage van Deloitte met een analyse van de programmabegroting 2009 van beide fusiegemeenten. Daarnaast adviseren de commissies over de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek dat advies- en ingenieursbureau DHV verrichtte naar de locatiekeuze voor een bestuurscentrum Eijsden - Margraten.

Spreekrecht

Natuurlijk kunt u ook tijdens deze belangrijke vergadering gebruik maken van uw spreekrecht. Dit spreekrecht geldt alleen voor geagendeerde onderwerpen. Met andere woorden, tijdens de vergadering op 10 maart kunt u uw mening laten horen over het herindelingadvies en de twee rapporten.

Wilt u van uw recht gebruik maken? Meld u dan voor de vergadering bij de griffier. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer (043) 409 52 47 of via e-mail john.lahaye@eijsden.nl

Overigens wijzen wij erop dat uw bijdrage aan een tijdlimiet is gebonden. U krijgt maximaal 5 minuten het woord. Het totale spreekrecht duurt maximaal een half uur. Dit betekent dat wanneer er meer dan zes sprekers zijn, de totale spreektijd eerlijk wordt verdeeld.

Vergaderdocumenten

De medewerkers van de griffie plaatsen de vergaderdocumenten op internet. U kunt de stukken dan ook via de gemeentelijke website www.eijsden.nl bekijken.