10 maart : Symposium over de onstuimige opmars van eHealth communities

03/03/2009 09:26

Menzis zorg en inkomen

Nijmegen, 2 maart 2009 - Virtuele gemeenschappen van artsen, patiënten en lotgenoten rukken op in de zorg. De onstuimige opmars van Health 2.0 en user-generated Healthcare is onmiskenbaar. Dankzij de laagdrempeligheid van internet kunnen artsen, patiënten en lotgenoten elkaar virtueel ontmoeten, onafhankelijk van tijd en plaats. Onderzoek toont aan dat eHealth communities bijdragen aan patient empowerment en aan betere, doelmatiger en meer toegankelijke zorg. Door het virtueel samenwerken en het efficiënt delen van informatie zijn patiënten actiever en beter in staat de regie in hun eigen zorgpad te bepalen.

Op dinsdag 10 maart a.s. organiseren de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) en het Nationaal Platform e-Health daarom een symposium over de opmars van deze eHealth communities. Gastheer is ook dit jaar weer de Stichting Humanitas, locatie is Humanitas Akropolis in Rotterdam, aanvang 16:00.

Tijdens dit symposium zal worden ingegaan op de volgende vragen:

Hoe kunnen eHealth communities bijdragen aan de kwaliteit van zorg? Welke goede voorbeelden zijn er? Welke rol speelt de arts in deze eHealth communities en welke maatregelen moeten er genomen worden om succesvolle voorbeelden op te schalen?

De inspirerende sprekerslijst bestaat uit Prof. Dr. Hans Becker (Stichting Humanitas), Martijn Hulst (NextHealth), Prof. Dr. Jan Kremer (UMC st Radboud), Dr. Heleen Riper (Trimbos Instituut), Liesbeth Meijnckens (Redmax) en Dr. Margo Brouns (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en lid Zorginnovatieplatform).

De sprekers gaan vanuit verschillend perspectief op deze vragen in met prikkelende presentaties. In de aansluitende, altijd levendige, discussie wordt uw inbreng zeer op prijs gesteld.

Voor meer informatie en inschrijven: www.vereniging-e-health.nl of www.e-healthplatform.nl.

Over het Nationaal Platform E-Health:

Het Nationaal Platform E-Health is een initiatief van vooruitstrevende artsen, specialisten, ICT deskundigen en zorgverzekeraars.

Over de NVEH:

De Nederlandse Vereniging voor e-Health (NVEH) is dé vereniging voor e-Health en telemedicine in Nederland, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening voorop staat.





http://www.vereniging-e-health.nl