Gemeente Baarn

Centrum voor Onderwijs en Ontmoeten bereikt hoogste punt

Op dinsdag 10 maart 2009 wordt het hoogste punt bereikt van de bouw van de Brede School aan de Piet Heinlaan. Traditioneel biedt de opdrachtgever van de bouw in dit geval wooncorporatie Eemland Wonen aan de medewerkers van het bouwbedrijf het zogenaamde pannenbier aan. Wethouder Joost de Wilde zal aanwezig zijn om dit feestelijke moment mee te vieren.

Eind 2006 besloot de gemeente om een 'Brede School' te ontwikkelen op de plek van de voormalige Bestevaerschool. De term 'Brede School' werd later veranderd in 'Centrum voor Onderwijs en Ontmoeten' (COO). In het nieuwe gebouw liggen de accenten namelijk op samenkomen en nieuwe dingen leren. Het COO wordt een levendige plek voor kinderen, met een uitdagend aanbod aan onderwijs en naschoolse activiteiten.

Vorig jaar november werd de eerste paal geslagen door schoolkinderen samen met wethouder Joost de Wilde. Er is sindsdien hard gewerkt en 10 maart aanstaande bereikt de bouw dan het hoogste punt. Eemland Wonen schenkt het zogenoemde pannenbier aan medewerkers van het bouwbedrijf. Daarnaast zullen er enkele versnaperingen worden aangeboden en worden er enkele woorden gesproken.

Op woensdag 11 maart wordt het bereiken van het hoogste punt gevierd door en voor de kinderen. Om 11.30 uur zal de driehonderdste leerling van de Bestevaerschool samen met de wethouder de vlag hijsen en zingen alle kinderen het tweede couplet van een speciale COO-lied. Wooncorporatie Eemland Wonen sponsort voor deze activiteit speciale 'Bob de Bouwer'-helmpjes voor alle leerlingen.