Provincie Antwerpen


Oprichting vzw Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

10 maart 2009 - 18u30 - feestzaal De Boeretang in Dessel


----------
De provincie Antwerpen, 17 gemeenten (Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Meerhout, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar) en een vijftigtal verenigingen (milieu- en natuurverenigingen, landbouworganisaties, wildbeheereenheden en toeristische verenigingen) richten op 10 maart een Regionaal Landschap op in de Antwerpse Kempen.

De provincie heeft het initiatief genomen om de vzw Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete op te richten en treft momenteel de voorbereidingen voor de huisvesting en het bemannen van het secretariaat van de vzw. De vzw kan rekenen op jaarlijkse subsidies van de provincie. In 2009 is dit 120.000 EUR. Vanaf 2010 bedraagt dit jaarlijks 130.000 EUR. Elke gemeente draagt 0,15 EUR bij per inwoner per jaar. Als de vzw erkend wordt, krijgt hij ook van het Vlaamse gewest subsidies. Alles samen goed voor een kleine 300.000 euro per jaar, een bedrag dat met de jaren verhoogt.

Waarom een Regionaal Landschap?
Een Regionaal Landschap is een streek met belangrijke natuur- en landschapswaarden, kenmerkend voor de streek. Het is ook een samenwerkingsverband tussen overheden en doelgroepen. Er wordt gewerkt aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg. Concrete projecten waar het Regionaal Landschap aan werkt, zijn ondermeer de aanleg en het onderhoud van wandelroutes, de organisatie van natuureducatieve activiteiten, het uittekenen en uitvoeren van landschapsbedrijfsplannen, het herstel en onderhoud van trage wegen, poelenprojecten, soortbeschermingsacties en agrarisch natuurbeheer.

De pers is van harte uitgenodigd om na de Algemene Vergadering om 20 uur de receptie bij te wonen. Indien gewenst, kan u ook personen interviewen tussen 18.30 uur en 19 uur. Gelieve dan wel Dirk vandenbussche te verwittigen.

Programma

18.30 uur:

Onthaal

19 - 20 uur:

Algemene Vergadering en Raad van Bestuur (niet publiek)

20 uur:

Receptie

Praktische info
wanneer:
10 maart 2009, 18.30 uur
waar:
Feestzaal de Boeretang, Boeretangsedreef 98, 2480 Dessel

Bevestiging
Ja, ik ben aanwezig om 20 uur
Nee, niet aanwezig maar ik wens wel de persmap toegestuurd te krijgen Perscontact:
Dirk Vandenbussche
Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid
dirk.vandenbussche@admin.provant.be
tel. 03 240 66 86, gsm 0475 73 03 81