Port of Rotterdam

Havenbedrijf komt met huis-aan-huis-Havenkrant

09-03-2009

Havenbedrijf Rotterdam komt dinsdagmiddag 10 maart met een eigen huis-aan-huis-Havenkrant. President-directeur Hans Smits en hoofdredactrice Irene Dijkstra reiken omstreeks 14.00 uur de eerste exemplaren uit op de Centrummarkt te Rotterdam. In totaal verspreidt het Havenbedrijf 470.000 exemplaren van dit kwartaalblad op tabloidformaat over de gemeenten rondom het haven- en industriegebied (van Hoek van Holland/Oostvoorne, via Hoogvliet/Schiedam naar de Rotterdamse ruit en in enkele Zeeuwse eilanden). De huis-aan-huis-verspreiding begint zaterdag 14 maart.

"De haven mag zich verheugen in een grote populariteit onder de bevolking in de regio. Niet voor niets besteden Metro, AD RD, TV Rijnmond en De Havenloods extra aandacht aan de haven. Het Havenbedrijf is daarover zeer tevreden maar vindt dat er de komende jaren zoveel staat te gebeuren vanwege onder andere de uitbreiding door Maasvlakte 2, dat het een goede zaak is om zelf de bewoners structureel op de hoogte te houden en hen nadrukkelijk te betrekken bij voor de haven belangrijke ontwikkelingen", aldus president-directeur Hans Smits. Het Havenbedrijf wil de directe omgeving zo goed mogelijk betrekken bij het wel en wee van de haven. De haven verdwijnt steeds verder uit het zicht nu meer dan de helft van de overslag plaatsvindt in de regio Europoort/Maasvlakte. Andere instrumenten om de omwonenden te betrekken bij de haven zijn de Wereldhavendagen (11, 12 en 13 september), Rotterdam Port Experience (nieuwe publieksattractie onder Erasmusbrug), Educatief Informatie Centrum in Rozenburg en de cruiseterminal aan de Wilhelminakade.

De duurzame exploitatie van de haven is het belangrijkste onderwerp voor de Havenkrant. Uitgangspunt daarbij is dat economische ontwikkeling hand in hand gaat met de verbetering van het woon- en leefklimaat. De Havenkrant komt in de plaats van 'Maasvlakte 2 Info'. De aanleg van de Maasvlakte 2 startte vorig jaar en zal resulteren in de opening van de eerste containerterminals in 2013. De Havenkrant volgt die aanleg op de voet.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.