Gemeente Duiven


Gemeente Duiven intensiveert controle parkeergedrag in blauwe zone

Bekeuring fout parkeren bedraagt 60 euro

De gemeente Duiven heeft sinds vorige week de controle op het parkeergedrag in en om het centrum van Duiven verder geĂŻntensiveerd. Dit betekent dat er geen waarschuwingen meer worden gegeven, maar dat voor niet juist parkeren, zoals in de blauwe zone, bekeuringen worden uitgeschreven. Ook worden straten waar alleen vergunninghouders mogen parkeren, zoals 't Weike, 't Buske en de Van Houtstraat, intensiever gecontroleerd. De bekeuring voor niet juist parkeren in een blauwe zone en op vergunningshoudersplaatsen bedraagt 60 euro.

In december 2008 heeft de gemeente Duiven aangekondigd het parkeergedrag in de blauwe zone intensiever te gaan controleren. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal waarschuwingen en enkele processen verbaal.

Gedurende de afgelopen twee maanden is echter gebleken dat nog steeds veel illegaal wordt geparkeerd in en om het centrum. Dit tot grote ergernis van bewoners en ondernemers. Onze gemeentelijke toezichthouders zijn daarom vorige week begonnen met een verdere intensivering van de controle op illegaal parkeren op de blauwe zone's en fout-parkeren in en rond het centrum. Automobilisten die niet juist parkeren vinden niet langer een waarschuwing onder de ruitenwisser, maar een proces verbaal.

De blauwe zone is met een blauwe streep op de weg aangegeven waarbinnen maximaal 1,5 uur geparkeerd mag worden. Gebruik van een parkeerkaart is daarom verplicht.