Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe secretaris voor Sectorraad Paarden

Tilburg, 9 maart 2009 - De Sectorraad Paarden (SRP), waarin de georganiseerde Nederlandse paardenhouderij samenwerkt, heeft per 1 april een nieuwe secretaris in de persoon van Frits Sluyter.

Na opeenvolgende functies bij Universiteit Utrecht en Cornell, in een gemengde praktijk en bij de Gezondheidsdienst voor Dieren heeft Sluyter de afgelopen 13 jaar als Veterinair Directeur bij de FEI in Zwitserland gewerkt. Hij was daar verantwoordelijk voor onder meer behandeling en anti-doping controle, internationale verplaatsingen van sportpaarden (quarantaine, certificatie), welzijnskwesties en toepassing van onderzoek van wat belang was voor het sportpaard.

De afgelopen maanden zijn de secretariaatswerkzaamheden van de SRP, na het plotselinge overlijden van Kruin van Toledo, op voortreffelijke wijze waargenomen door Nelleke Krol. Met de komst van Frits Sluyter draagt zij deze werkzaamheden aan hem over maar blijft voor een gedeelte van haar tijd werkzaam voor de SRP. Het secretariaat van de SRP blijft gevestigd bij ZLTO in Tilburg.

Het bestuur van de SRP is zeer verheugd met de komst van Frits Sluyter en heeft veel vertrouwen in een goede samenwerking.

Noot voor de redactie -