Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 10 maart 2009







Persbericht


Brandweer De Wolden zoekt vrijwilligers


Brandweer De Wolden heeft ruimte voor nieuwe brandweermannen of -vrouwen voor de posten Ruinen en Zuidwolde. Brandweer De Wolden is onderdeel van brandweer ZuidWest Drenthe.

De brandweer is op zoek naar mensen die zich positief willen inzetten voor de samenleving. De brandweerman/-vrouw maakt deel uit van een team sociale en sportieve vrijwilligers, met een belangrijk doel voor ogen: helpen daar waar nodig is. Helpen bij brandbestrijding, maar ook bij ongevallen en rampen. Een brandweervrijwilliger neemt een taak op zich die boeiend is. Maar ook wordt een beroep gedaan op verantwoordelijkheidsgevoel, teamgeest, en de bereidheid om bij alarmering direct klaar te staan.

Een toekomstig brandweerman/-vrouw moet aan bepaalde basisvoorwaarden voldoen, bijvoorbeeld het hebben een opleiding op minimaal VMBO-niveau, minstens 18 jaar zijn en het hebben van een goede lichamelijke conditie. De overige voorwaarden zijn te vinden op www.dewolden.nl

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de postchef van Ruinen, de heer H. Kelly, 06-27042142, de postchef van Zuidwolde, de heer E. Weiland 06-51893458, of het Bureau Brandweer De Wolden, telefoon (0528) 378200.

Brandweer ZuidWest is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld waarbij vrijwilligers en beroepskrachten gezamenlijk werken aan de (door)ontwikkeling van brandweer ZuidWest Drenthe. Met als doel de brandweerzorg minder kwetsbaar te maken. Hierdoor blijven 110.000 inwoners in het Zuidwesten van Drenthe voorzien van een goed georganiseerde brandweerzorg.


//////////////////////////////




Gemeente De Wolden