TROS


Persinformatie

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 10-03-2009

CAPAWARD 2008 GENOMINEERD VOOR GOUDEN ROOS

Het TROS-programma 'Aan talent geen gebrek: Uitreiking CAPaward 2008' is genomineerd voor een Gouden Roos in Luzern. Het programma van Lucille Werner en Jaap Jongbloed dingt mee in de categorie 'Performing Arts'. Dat wordt vanavond (dinsdag 10 maart) bekendgemaakt in Londen. In de week van 2 t/m 5 mei wordt bekendgemaakt of de CAPaward 2008 de prestigieuze prijs daadwerkelijk in de wacht sleept.

In 'Aan talent geen gebrek: Uitreiking CAPaward 2008' zijn mensen met een lichamelijke beperking te zien die door middel van hun sterke wil en doorzettingsvermogen hun lichamelijke handicap hebben overwonnen en omgezet in capabilities. Ze zitten niet bij de pakken neer, berusten niet in hun beperking, maar gaan er de strijd mee aan. De winnaar vertegenwoordigt de 'Stichting Onbeperkt Nederland' een jaar lang als ambassadeur.

Lucille Werner is verheugd met de nominatie: "Dit is een enorme erkenning voor mijn jarenlange inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze nominatie draagt ook weer positief bij aan de beeldvorming rond gehandicapten. En dat is precies het doel van het programma."

Eerder dit jaar heeft het programma al een nominatie gekregen bij het New York Festivals in de categorie 'Performing arts special'.

'Aan talent geen gebrek: Uitreiking CAPaward 2008' is in opdracht van de TROS geproduceerd door het productiebedrijf PROducties i.s.m. de Lucille Werner Foundation.

Vrijdag 28 augustus is 'Aan talent geen gebrek: Uitreiking CAPaward 2009' te zien.