Gemeente Utrecht

Gemeente gaat verder met voorbereidingen fly-over 24 Oktoberplein

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft het verzoek van twee omwonenden tot schorsing van voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een fly-over op het 24 Oktoberplein afgewezen. De gemeente kon met de werkzaamheden op en bij het verkeersplein beginnen op basis van het vonnis van Rechtbank Utrecht van 2 februari 2009.

De voorzieningenrechter van de Raad van State ziet in de aangevoerde gronden geen aanleiding voor het oordeel dat de uitspraak van Rechtbank Utrecht in hoger beroep geen stand zal houden. Dit betekent dat de gemeente Utrecht de komende tijd verder gaat met voorbereidende werkzaamheden zoals het gefaseerd verleggen van kabels en leidingen en het kappen van bomen. Ook worden twee woningen en een bunker gesloopt. Daarnaast wordt gewerkt aan een aanbestedingsbestek voor de bouw van de fly-over en de reconstructie van de rotonde en aangrenzende wegdelen. De komende weken wordt de riolering op de ML Kinglaan aangepakt.

Het ongelijkvloers maken van het 24 Oktoberplein is een afspraak tussen Rijk en gemeente Utrecht en is opgenomen in de A2 overeenkomst en de Bereikbaarheid Overeenkomst Randstad (BOR).

Tegen het vonnis van Rechtbank Utrecht loopt nog een hoger beroep bij de Raad van State. Daarover doet het rechtscollege later in de bodemprocedure uitspraak.




Gemeente Utrecht