Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 10 maart 2009

Geen cijfers luchtkwaliteit 2007

De Utrechtse D66-fractie is verbaasd dat er nog geen jaarrapportage luchtkwaliteit 2007 is gepubliceerd. Op de site van de gemeente zijn rapportages te vinden van 2002 tot 2006, maar over latere periodes lijkt er niets bekend te zijn. "Vreemd," zegt D66-raadslid Arjan Kleuver. "We zitten vlak voor de behandeling van het Actieplan Luchtkwaliteit, dat nota bene 1 miljard kost en waarin maatregelen staan die zeer ingrijpend zijn. Het lijkt me van belang dat we ons op de meest recente cijfers baseren."

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. De fractie wil weten waarom er geen rapportage gepubliceerd is en op welke cijfers het Actieplan Luchtkwaliteit gebaseerd is. Ook vraagt de D66 zich af wanneer een jaarrapportage luchtkwaliteit eigenlijk verouderd is.

"Ik hoop dat het college ons van recente cijfers wil voorzien, voordat we 1 miljard belastinggeld uitgeven aan een actieplan luchtkwaliteit, waar we nog heel veel vraagtekens bij plaatsen," aldus Kleuver.

Bijlage: Schriftelijke vragen van D66 inzake ontbrekende luchtkwaliteit cijfers


Noot voor de redactie,

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht