Politie Hollands Midden Leiden Onderzoek naar vernieling aan politieauto's De politie is bezig met een onderzoek naar de vernieling aan drie politieauto's. De vernielingen vonden plaats op 1e en 2e Kerstdag 2008. Bij het politiebureau aan het Ina Boudier Bakkerplein liepen twee politieauto's donderdag 25 december rond 01.00 uur schade op aan lichtbak en zonnedak. Op vrijdag 26 december rond 03.30 uur werd een volledige bumper van een aan de Top Naeffstraat geparkeerde politieauto geblazen. In beide gevallen werd vermoedelijk zwaar vuurwerk gebruikt. De politie heeft inmiddels camerabeelden weten veilig te stellen. De politie hoopt nog op meer informatie die kan leiden tot de aanhouding van de daders. Mensen kunnen daarvoor contact op nemen met de recherche van de politie Leiden via 0900-8844. Indien u informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Informatie en beelden worden op dit moment bij elkaar gebracht en onderzocht. De politie hoopt dat het onderzoek leidt tot het binnenkort aanhouden van de daders.

Leiderdorp Vernieling aan auto's De politie is met een onderzoek bezig naar vernieling aan mogelijk 34 auto's. De auto's stonden geparkeerd in de Maarten 't Hartstraat en de Hella Haassestraat. Van de auto's werden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 maart antennes verbogen, gebroken of gestolen. Ook werden enkele ruitenwissers vernield. De politie heeft op dit moment tien aangiftes binnen en vraagt mensen die nog geen aangifte hebben gedaan om dat alsnog te doen. Dit kan telefonisch via 0900-8844, digitaal via: www.politie.nl/hollands-midden of aan het politiebureau. Het onderzoek naar de vernielingen heeft tot dusverre nog geen informatie naar daders opgeleverd. De politie hoopt dat er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Leiderdorp via 0900-8844. Ook andere informatie die kan leiden tot de aanhouding van de daders is op dat nummer welkom.

Reeuwijk Aanrijding Rijksweg A12 Dinsdag 10 maart rond 08.25 uur gebeurde er op de Rijksweg A12, rijbaan richting Utrecht, een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurster van de personenauto, 33 jarige vrouw uit Utrecht raakte daarbij gewond. Zij werd met een hoofdwond en voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De brandweer haalde haar uit haar auto omdat zij daarin bekneld was geraakt. Twee rijstroken werden 1,5 uur afgesloten voor de hulpverlening. De aanrijding ontstond omdat de vrouw te laat reageerde op voor haar afremmende auto's. Zij reed vervolgens tegen de vrachtauto die bestuurd werd door een 28 jarige man uit Den Haag.

Met vriendelijke groet, Chris van Egmond Politie Hollands Midden, Bureau Communicatie Postbus 4240, 2350 CE Leiderdorp