Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 10 maart heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:


10-03-2009
Vrijwilligers: minder regels, meer service

Wethouder Micle Jaliens ondertekent binnenkort een intentieverklaring om de administratieve lastendruk voor vrijwilligersorganisaties te verminderen. Dit komt voort uit het project Minder regels, meer service van de rijksoverheid.

Het eerste concrete voorbeeld van het verminderen van de administratieve lasten voor vrijwilligersorganisaties is de nieuwe vrijwilligersverzekering. Vanaf 1 oktober 2009 is iedere Capelse vrijwilliger en mantelzorger automatisch verzekerd tegen ongevallen en ook hun persoonlijke bezittingen zijn verzekerd. Vrijwilligers - niet mantelzorgers - zijn dan bovendien WA verzekerd. De organisaties hoeven vrijwilligers niet eerst te registeren.

Voorheen was het zo dat vrijwilligersorganisaties hun vrijwilligers kosteloos voor een verzekering konden aanmelden bij de gemeente. Tevens konden zij zelf een bestuursverzekering voor het bestuur afsluiten en dit declareren. Dit gaat veranderen. Vanaf 1 oktober 2009 is iedere Capelse vrijwilliger en mantelzorger automatisch verzekerd en hoeven organisaties zelf niets meer te regelen. Ook het bestuur van vrijwilligersorganisaties is meeverzekerd.