Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Amsterdam, 10 maart 2009

Geen poen, toch alles doen

Een computer, sporten, uitgaan... we willen het allemaal. Omdat niet iedereen dat kan betalen heeft de gemeente Amsterdam prachtige regelingen: een gratis computer, kwijtschelding van belasting en bijvoorbeeld korting op schoolkosten. Dit kan per gezin duizenden euro's schelen.

Stadsdeel De Baarsjes heeft alle regelingen op een rijtje gezet in BaarsjesBerichten, het huismagazine van het stadsdeel. Uitleg en verwijzingen staan ook op: www.baarsjes.nl/poen

Mensen met een laag inkomen hoeven bijvoorbeeld geen gemeentelijke milieuheffing en waterschapsbelasting te betalen. Dat kan voor een gezin met twee kinderen zo maar drie- tot vierhonderd euro per jaar schelen. Er is een goedkope zorgverzekering zonder eigen risico. De stadspas voor korting op sport, cultuur en recreatie. Een gratis computer voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Tegemoetkoming in de schoolkosten en kosten voor sportclubs. Vergoeding van lesgeld voor muziekles of andere culturele activiteiten. En tegenwoordig ook gratis openbaar vervoer voor ouderen. Alles bij elkaar kan een gezin met laag inkomen duizenden euro's euro per jaar besparen.

De poen is bij diverse instanties te incasseren: Bureau Kwijtschelding, Dienst Werk en Inkomen, Stadspas, het Jongerencultuurfonds, jeugdsportfonds en het Gemeentevervoerbedrijf. Baarsjesbewoners hebben nu alle adressen en telefoonnummers op een rijtje. Op papier of op de website.

Meer informatie: Ruud Sjoerdsma, 06 - 171 44 471, r.sjoerdsma@baarsjes.amsterdam.nl