Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 10 maart 2009

Gemeenteraad stelt ¤ 75.000 beschikbaar
Buurtbewoners denken mee over
voorzieningen voor de jeugd

De gemeenteraad van Meerssen heeft onlangs ¤ 75.000,- beschikbaar gesteld voor het realiseren van openbare voorzieningen voor kinderen/jeugd van 0 t/m 18 jaar. Inwoners die vinden dat in hun buurt een voorziening moet worden gerealiseerd kunnen van 11 maart t/m 22 april 2009 een aanvraag indienen. Een speciale selectiecommissie beoordeelt vervolgens de aanvragen en maakt een keuze. Het is in principe de bedoeling dat in elke woonkern een nieuwe voorziening wordt gerealiseerd.

Wethouder Jeugd & Jongerenbeleid Marc Schats:
"Onze samenleving veroudert. Het is dan ook belangrijk dat buurten en wijken levendig blijven. Goede voorzieningen waar kinderen en jeugd naar hartenlust kunnen spelen of recreëren zijn daarbij onmisbaar. We geven buurtbewoners de gelegenheid mee te denken over nieuwe voorzieningen. Bij de keuze welke voorzieningen uiteindelijk zal worden aangelegd, heeft het de voorkeur als de buurt zelf een handje meehelpt bij de realisatie. Dat is erg belangrijk!"

Selectiecommissie
Een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de raadsfracties en leden van de buurtnetwerken zal de aanvragen beoordelen en zorgen voor een goede spreiding van de voorzieningen over de hele gemeente. Waar de voorzieningen uiteindelijk gerealiseerd worden, is afhankelijk van de aanvragen (aard, omvang, locatie, kosten etc) die worden ingediend. Het is de bedoeling dat in elke woonkern minimaal één voorziening wordt gerealiseerd.

Criteria
De selectiecommissie hanteert een aantal criteria bij haar keuze. Zo moet de voorziening in de openbare ruimte worden gerealiseerd en moet deze bij voorkeur van duurzame materialen worden gemaakt. Er moet uiteraard behoefte en draagvlak zijn voor de aanleg van de voorziening in de wijk. Daarnaast is het een pré als de buurt of wijk zelf meehelpt bij de aanleg. Een lijstje van criteria vindt u op www.meerssen.nl.

Indienen aanvraag
Inwoners die een goed idee hebben voor een openbare voorziening voor de kinderen / jeugd bij hun in de buurt, kunnen van 11 maart 2009 t/m 22 april 2009 een aanvraag indienen. (Gemeente Meerssen, tav het College van B&W, Postbus 90, 6230 AB Meerssen)

Zie voor meer informatie www.meerssen.nl