Amsterdam Airport Schiphol

Published: 16:06 10.03.2009 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Etihad Crystal Cargo en Jett8 Airlines Cargo versterken vrachtnetwerk Amsterdam Airport Schiphol

Etihad Crystal Cargo is op 4 maart gestart met een wekelijkse vrachtlijndienst tussen Abu Dhabi en Amsterdam Airport Schiphol. De vlucht wordt uitgevoerd met een MD-11. Etihad Crystal Cargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Inter Aviation Services B.V. (I.A.S.). Aviapartner verzorgt de afhandeling van de maatschappij op Schiphol.

Op 7 maart is de vrachtmaatschappij Jett8 Airlines Cargo uit Singapore teruggekeerd op Schiphol. Jett8 Airlines Cargo vliegt wekelijks vanaf Amsterdam Airport Schiphol met een Boeing 747-200F naar Singapore en maakt een tussenstop in Dubai. Jett8 Airlines Cargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Worldwide GSA. Swissport Cargo Services is aangesteld als afhandelaar van de maatschappij.

Amsterdam Airport Schiphol is blij met de komst van Etihad Crystal Cargo en Jett8 Airlines Cargo naar Schiphol. Ondanks de voelbare huidige economische crisis, biedt Schiphol als logistiek knooppunt een solide basis voor vrachtvervoer. Schiphol telt nu drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren. Amsterdam Airport Schiphol is de op twee na grootste vrachtluchthaven in Europa en biedt een uitstekend luchtzijdig en landzijdig netwerk van verbindingen. In 2008 is op Schiphol bijna 1.568.000 ton vracht vervoerd.

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 99 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 262 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl