Usability Award 2009
Aanmelden websites van 9 maart tot 1 april

De prijs voor de meest gebruiksvriendelijke website van het afgelopen jaar, zal ook dit jaar weer worden uitgereikt. Op www.usabilityaward.nl kunnen van maandag 9 maart tot woensdag 1 april websites worden aangemeld om mee te dingen naar de Usability Award 2009.

De Usability Award wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en is in 2001 in het leven geroepen om het grote belang van gebruiksvriendelijkheid nog eens extra te onderstrepen. De organisatie van de Award is in handen van marktonderzoeksbureau MetrixLab, in samenwerking met andere professionals die werkzaam zijn op het gebied van usabilty onderzoek.

Om mee te dingen naar de Usability Award 2009, kunnen websites tussen 9 maart en 1 april worden aangemeld, op de website www.usabilityaward.nl. Zowel organisaties die met hun website in aanmerking willen komen voor de award, als webdesignbureaus die hun beste projecten van het afgelopen jaar onder de aandacht willen brengen, kunnen zich inschrijven. De belangrijkste voorwaarde is dat websites die worden aangemeld nog niet bestonden op 1 januari 2008, of na die datum van een nieuw design zijn voorzien.

De websites die worden aangemeld voor de Usability Award, zullen worden beoordeeld door een professionele jury, waarin verschillende grote namen op het gebied van webusability in Nederland vertegenwoordigd zijn, opnieuw onder voorzitterschap van usability expert Bastiaan Klooster van MetrixLab. Op 15 april zal de jury een vijftal sites nomineren voor de Uability Award 2009.

Na de nominatie door de jury, komt het Nederlandse internetpubliek aan de beurt om haar stem uit te brengen. Van 27 april tot 19 mei kan op de vijf genomineerde websites een stem worden uitgebracht. De uiteindelijke winnaar is de website die door Nederlandse internetgebruikers als het meest gebruiksvriendelijk wordt gezien.

De uitslag van de Usability Award zal op 29 mei bekendgemaakt worden, tijdens een feestelijke presentatie.