Gemeente Boxtel


Notitie Maatschappelijk Welzijn 2010

Als u van plan bent om in het kader van welzijnsactiviteiten voor 2010 subsidie aan te vragen en u heeft nog geen subsidieaanvraag ingediend dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen.


De gemeente Boxtel is (mede) verantwoordelijk voor een uitgebalanceerd aanbod van voorzieningen op het terrein van het maatschappelijk welzijn. Tot deze voorzieningen kunnen worden gerekend:
* onderwijs: is er met name op gericht om (jonge) burgers die bagage mee te geven die hen in staat stelt maatschappelijk en economisch zelfstandig te kunnen functioneren
* cultuur en recreatie: is hoofdzakelijk gericht op zelfontplooiing en ontspanning en draagt wat dat betreft in belangrijke mate bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de burger
* maatschappelijke ontwikkeling: is er in zijn algemeenheid op gericht om burgers die met welzijnstekorten te kampen hebben, de middelen te verschaffen om zich van die welzijnstekorten te ontdoen
* volksgezondheid: is er op gericht om een zodanige invloed op burgers uit te oefenen, dat ziekte wordt voorkomen en indien dat niet mogelijk is, wordt genezen

In een aantal gevallen heeft de gemeente Boxtel een eerste verantwoordelijkheid voor het instandhouden van voorzieningen. In andere gevallen ligt die verantwoordelijkheid bij de rijksoverheid, de provincie of andere instanties.

Subsidie welzijnsactiviteiten
De gemeente boxtel legt haar beleidsvoornemens jaarlijks vast in een Notitie Maatschappelijk Welzijn.
Als u van plan bent om in dit kader voor 2010 subsidie aan te vragen en u heeft nog geen subsidieaanvraag ingediend dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen.

zoek op trefwoord Welzijnssubsidie) of op te vragen bij de gemeente.

De subsidieaanvraag Welzijnsactiviteiten 2010 (inclusief de hierop aangegeven bijlagen) dient u dan voor 1 april 2009 te richten aan het College van burgemeester en wethouders van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Na 1 april 2009 ingediende aanvragen worden niet in behandeling genomen. Ook als de gevraagde gegevens niet compleet zijn, komt men niet in aanmerking voor een subsidie (ingevolge de vereiste rechtmatigheidstoets). Heeft u voor 2009 een subsidiebeschikking ontvangen dan bent u automatisch aangeschreven.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Asveldt, telefonisch via (0411) 655315 of per e-mail mva@boxtel.nl) of met de heer A. Jorissen, telefonisch via (0411) 655316 of per email ajo@boxtel.nl) van de afdeling Burgerzaken en Welzijn van de gemeente.

10-03-2009