Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 maart 2009

OPVALLENDE GOUDEN ROOS NOMINATIE VOOR MILLION DOLLAR WEDDING

Vanavond is in Londen tijdens de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) bekendgemaakt dat televisieproducent Eyeworks genomineerd is voor een Gouden Roos voor het programma Million Dollar Wedding, in de belangrijke categorie 'entertainment'. Het jaarlijkse Gouden Roos Festival geldt internationaal als het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma's op televisie.

In Million Dollar Wedding strijden koppels voor de titel 'het favoriete huwelijkspaar' en wordt het winnende stel beloond met prachtige prijzen en een 'Million Dollar Wedding'. In Nederland werd het programma op RTL4 gewonnen door Mike en Nanda die op 1 november in The Grand in Amsterdam 'live' in het huwelijk traden.

De winnaar van de Gouden Roos wordt bekendgemaakt tijdens het Rose d'Or festival op 5 mei a.s. in Luzern, Zwitserland.

Vorig jaar won Eyeworks haar derde Gouden Roos met haar Engelse productie Hider in the House voor BBC. Het programma dat Eyeworks nu in Nederland maakt met Jochem van Gelder voor de NCRV, Nederland 3 (zaterdag 19.00 uur). Eerder al in 2005 ontving Eyeworks twee gouden rozen voor De Nationale IQ Test, én voor beste game show en één voor beste format.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama⤐, film⤐ en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan honderd afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son en meer zelf ontwikkelde programma's als Beat the Blondes, De Italiaanse Droom en I Know What You Did Last Friday.