Gemeente Zwolle

Reconstructie vordert, wisseling rijbaan Ceintuurbaan

Datum uitgave persbericht: 03/10/2009

De werkzaamheden aan de Ceintuurbaan gaan komend weekeinde weer een nieuwe fase in. De reconstructie van het kruispunt Ceintuurbaan/Dr. Van Heesweg/Tesselschadestraat verloopt voorspoedig, waardoor verkeer vanaf zondag over de oostelijke rijbaan geleid kan worden. De komende dagen kan die omzetting voor enige verkeershinder zorgen.

De tunnel voor langzaam verkeer, die onder de Ceintuurbaan komt, krijgt meer en meer vorm. Inmiddels is de oostelijke tunnelhelft zo ver gevorderd dat het weggedeelte van de Ceintuurbaan dat daar overheen loopt in gebruik kan worden genomen. De westelijke rijbaan van de Ceintuurbaan die nu gebruikt wordt moet daarom de komende dagen verlegd worden naar de oostelijke rijbaan, aan de kant van het ziekenhuis.

Verkeersregelinstallatie

Bij het verleggen van de rijbaan komt veel kijken. Naast technische werkzaamheden als het aanbrengen van wegmarkeringen en het verplaatsen van de verkeersregelinstallatie moet ook een nieuwe fietsoversteek gemaakt worden. Daarom worden al vanaf woensdag 11 maart ingrepen gepleegd om de verandering van rijbaan zo goed mogelijk te laten verlopen.

Omleidingsroute

Vanaf woensdag 11 maart 18.00 uur kan verkeer vanaf de Dr. Van Heesweg niet meer linksaf de Ceintuurbaan richting Heino op. Er komt een omleiding via de Dr. Van Thienenweg en de Dr. Spanjaardweg. Vanaf vrijdag 13 maart 19.00 uur kunnen fietsers geen gebruik maken van de Dr. Van Heesweg. Ook voor hen wordt een omleidingsroute aangegeven.

Oostelijke rijbaan

Uiterlijk zondag 15 maart om 18.00 uur, is de verwachting, kunnen fietsers en automobilisten weer gebruik maken van de Dr. Van Heesweg. Vanaf dan rijdt verkeer op de Ceintuurbaan ook over de oostelijke rijbaan.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 10-03-2009 tot 09-04-2009