"Van Wajong naar internetondernemer" binnenkort van start


ALKMAAR, 20090208 -- UWV Alkmaar organiseert op 10 maart 2009 een informatiebijeenkomst voor Wajongers in Noord Holland met een HAVO, MBO of HBO niveau die opgeleid willen worden tot internetondernemer. Met succesvoorbeelden als eBay, Marktplaats en andere particuliere verkoopsites liggen er kansen voor Wajongers die internetondernemer willen worden. De succesvolle internetondernemer en oprichter van Startpagina.nl en mijnWinkel.nl, Durk Jan de Bruin, geeft op 6 april 2009 het startsein.

UWV werkt voor deze opleiding, waarvoor geen technische kennis nodig is, samen met Starters Academie uit Alkmaar en Startwijzer uit Hoorn. Naast het klassieke ondernemerschap leren de Wajongers onder andere onbetwiste markten te herkennen, hun eigen webwinkel en/of website te bouwen en de belangrijkste internetmarketing strategieën toe te passen. Tijdens de opleiding starten de deelnemers al met hun bedrijf.

WERKEND INTERNETBEDRIJF
De opleiding levert de deelnemers een goed onderbouwd, compleet ondernemingsplan op, evenals een kant en klare website of webwinkel. De opleiding wordt afgerond met een examen, waarbij de Open Universiteit Bedrijfsopleidingen BV optreedt als externe referent en als zodanig de kwaliteit van de opleiding en examinering bewaakt."

SPECIALISTEN
De opleiding kenmerkt zich door zowel een theoretische als praktische insteek. Aan de ene kant biedt de opleiding kennis en inzicht door zelfstudie met online docentenondersteuning, anderzijds praktijkvaardigheden dankzij interactieve trainingsdagen op locatie. Docenten uit de praktijk begeleiden de deelnemers in alle facetten van de opleiding, zo ook bij de invulling van ieders bedrijfsconcept. Docenten en trainers hebben als specialisten een belangrijke, creatieve input in het plan van de deelnemer, en brainstormen met de aankomend internetondernemer mee. Het eindresultaat van deze aanpak is een verantwoorde start van een volwaardig internetbedrijf.

PERSPECTIEF
Steeds meer mensen bestellen producten en diensten via internet. Toch bestonden er nog geen opleidingen die aansluiten op deze marktbehoefte. Ook het bedrijfsleven heeft behoefte aan mensen die zowel verstand hebben van `de online wereld' als van de zakelijke kant van internet. De vraag naar personeel op dit vakgebied is de afgelopen jaren flink toegenomen.

CONTACT
De informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde Wajongers is op dinsdag 10 maart aanstaande in Alkmaar. De opleiding `Van Wajong Naar Internetondernemer' start op maandag 6 april.
Inschrijven voor de informatiebijeenkomst kan via info@starters-academie.nl Belangstellenden kunnen ook telefonisch contact opnemen met Mirella Wouters van Starters Academie, telefoon: 072 - 78.50.551 / meer informatie over de opleiding: www.van-uitkering-naar-internet-ondernemer.nl





Ingezonden persbericht