Woningwaarde via SMS enorm succes


Huizenkoper nu nòg sterker in onderhandelingen

AMSTERDAM, 20090310 -- Woningwizard.nl, de sms dienst die particulieren in staat stelt de huidige waarde van een woning via sms op te vragen, is een enorm succes. Hieruit blijkt dat het voor veel mensen belangrijk is om op elke plaats en op elk moment snel een nauwkeurige indicatie te ontvangen van de waarde van een woning. Niet alleen de huidige waarde van een woning wordt gecommuniceerd, ook de laatst bekende aankoopdatum en het bedrag worden ontvangen.

Woningwizard.nl is in januari 2009 gestart met het landelijk vermarkten van de kadastrale gegevens middels sms. Om ook de huidige waarde van opgevraagde woningen te kunnen leveren is Woningwizard.nl een exclusieve overeenkomst aangegaan met het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende zaken (NBWO) naast de reeds bestaande exclusieve overeenkomst met Het Kadaster. Reeds vele jaren is het NBWO toonaangevend in modelmatige taxaties, waarmee ze oa banken, tussenpersonen en de overheid tot haar klantenbestand mag rekenen.

Directeur Coen Hille van Woningwizard.nl stelt dat de behoefte bestaat bij de consument aan laagdrempelige en onafhankelijke informatie. De data benodigd om de eerste sms te verzenden worden verkregen middels een exclusieve overeenkomst met Het Kadaster. "Het duurde maanden en vele bijeenkomsten om tot deze overeenkomst te komen, terecht want het gaat om waardevolle informatie die op een unieke manier in de markt gezet wordt", aldus Hille. De tweede sms met de huidige waarde van de woning wordt berekend door het NBWO. "We zochten een sterke partner voor deze data, dan kom je snel bij het NBWO uit", stelt Hille.

Hille besluit met de mededeling dat Woningwizard.nl in de toekomst een zgn. "portal" wil worden voor woningdata, "dit is slechts de eerste stap, in de toekomst willen we de consument voorzien van nog meer laagdrempelige en dus voordelige woninginfo". Middels Woningwizard.nl krijgt de huizenkoper gegevens in handen die haar positie in de huidige markt sterker maakt. De makelaar is gewaarschuwd.





woningwizard