Museum Beelden aan Zee


PERSBERICHT januari 2009

Dood Paard presenteert een nieuwe serie voorstellingen in expositieruimtes met hedendaagse kunst: o.a. Marres Maastricht, Kunsthal Rotterdam i.s.m. Rotterdamse Schouwburg, Beelden aan Zee Scheveningen en SM's ­ Stedelijk Museum 's Hertogenbosch i.s.m. Verkadefabriek

BAZEL

Een toneelstuk van Willem de Wolf over de kunsthandel en de ontembare driften van een kunstverzamelaar Nieuwe serie voorstellingen in expositieruimtes met hedendaagse kunst: o.a. Marres Maastricht, Kunsthal Rotterdam en Beelden aan Zee Scheveningen.

Met Gerardjan Rijnders en Gillis Biesheuvel

Achter de foto´s van mooie bleke jongens gaat een uitzichtloze wereld schuil. Alles draait om geld en geilheid in de kunstwereld. Een verzamelaar van hedendaagse fotografie (Gerardjan Rijnders) reist met een jongere vriend (Gillis Biesheuvel) naar de Kunstmesse in Bazel. Maar de focus verplaatst zich al snel naar een terras waar de kunstverzamelaar tevergeefs wacht op zijn date, de jonge donkere kelner Allurie. Een provocerend gesprek tussen de twee vrienden ontaardt in een wanhopige litanie over schoonheid en moraal. In hun fantasie reizen ze van het culturele centrum van Bazel naar de grauwe buitenwijk, naar de illegale wereld van Allurie waar elk detail een foto voor de Kunstmesse kan opleveren.

Willem de Wolf vormde met Ton Kas meer dan 20 jaar het illustere toneelgezelschap Kas & De Wolf.
In 2005 werd de subsidie stopgezet en sindsdien speelt Willem de Wolf bij verschillende gezelschappen. O.a. bij Onafhankelijk Toneel, Mugmetdegoudentand en Dood Paard. Samen met beeldend kunstenaar Cees Krijnen schreef hij Galleryplay een komedie die zich afspeelt in de wereld van de beeldende kunst. BAZEL is zijn eerste avondvullende toneelstuk.

BAZEL
Met: Gillis Biesheuvel en Gerardjan Rijnders
Tekst: Willem de Wolf
Vormgeving en licht: Matthias de Koning
Publiciteit en educatie: Dirkje Houtman
Zakelijke leiding: Marten Oosthoek

Speeldata: 11,12,13,14 maart
Tijd: 20:30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirkje Houtman (020 4229833) of kijk op http://www.doodpaard.nl